Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 aprilie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, la cererea spectatorilor, drama „Conrack”, adaptare după romanul autobiografic al lui Pat Conroy regizată de Martin Ritt în 1974, cu: Jon Voight, Paul Winfield, Madge Sinclair, Tina Andrews;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar, drama „Come And Get It / Ispita”, după romanul omonim scris de Edna Ferber, regizată de Howard Hawks şi William Wyler în 1936, cu: Edward Arnold, Joel McCrea, Frances Farmer, Walter Brennan, Mady Christians.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează drama „Pororoca”, ce spune povestea lui Tudor şi a Cristinei, care-şi pierd fiica, distinsă cu Premiile Gopo pentru regie (Constantin Popescu), cel mai bun actor în rol principal (Bogdan Dumitrache) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Iulia Lumânare). Cei doi actori precum şi distribuitorii filmului, Monica Felea şi Ştefan Bradea , vor avea o discuţie cu publicul la finalul proiecţiei.

* În cadrul Zilelor Culturii Turce, la CinemaPRO este proiectat, de la ora 20:00, filmul „O poveste lungă”, în regia lui Osman Sýnav.

MUZICĂ

* Cvartetul Ad Libitum, ansamblu cu o istorie de peste 30 de ani care a obţinut premii internaţionale importante, susţine un recital la Sala Radio, de la ora 19:00. În cadrul acestuia, Remus Azoiţei – vioara I, Şerban Mereuţă – vioara a II-a, Bogdan Bişoc – violă şi Filip Papa – violoncel interpretează: Cvartetul nr. 1 în Si bemol – „Vânătoarea” de Haydn, Cvartetul nr. 1 – „Lodi” de Mozart şi Cvartetul în do nr. 1 de Brahms.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, având în program: Uvertura „Oberon” de Carl Maria von Weber; Concertul nr. 1, în sol, pentru vioară şi orchestră – solistă Ragnhild Hemsing; Simfonia nr. 3, în Fa de Johannes Brahms.

* Trupa Blue Noise interpretează á cappella piese originale rock, jazz, trip-hop, indie-pop şi dubstep în concertul „Portrait”, pe care-l, dă de la ora 20:00 la ArCuB – Hanul Gabroveni, în cadrul Stagiunii de jazz „Artist in Residence”.

* În turneul de promovare a celui mai recent album, „Feels Like Love”, Chrysta Bell susţine un concert, de la ora 21:00, în Control Club, unde, de la ora 23:00 muzica este asigurată de Dan Andrei + Molly.

* Joseph Lee Jackson, cel mai cunoscut imitator al lui Freddie Mercury, a pregătit un spectacol nou, pe care-l prezintă în Hard Rock Café tuturor iubitorilor legendarului solist şi ai formaţiei Queen, începând cu ora 22:30. Experienţa este completată de participarea extraordinară a lui Craig Farley, chitarist considerat în Marea Britanie cel mai bun imitator al lui Brian May.

SPECTACOLE

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie în limba italiană cu „Aida” de Giuseppe Verdi în regia lui Plamen Kartalov, având în distribuţie pe: Bianca Mărgean, Francesco Anile, Ala Cheptini, Vasile Chişiu, Horia Sandu, Iustinian Zetea, Valentin Racoveanu, Mădălina Barbu. Cu participarea Orchestrei, Corului şi Ansamblului de Balet al Operei Naţionale Bucureşti. Dirijor: Adrian Morar.

* De la ora 20:00, la Teatrul InDArt (Strada Colţei, nr. 44), are loc avanpremiera spectacolului „Sa ştii, fă, că te-am iubit!”, un musical ce propune povestea vieţii Mariei Tănase, croită din melodiile auzite în Mahalaua Cărămidarilor. Muzica live: Light Quartet format din:Elena Albu – voce, Irina Răducanu – vioară, Rebeca Tănasie – violă, Camelia Iancu – violoncel.

EXPOZIŢII

* În cadrul Zilelor Culturii Turce, pe lângă expoziţia de fotografie din regiunea Anatolia de sud-est şi din situl Göbeklitepe, ce poate fi vizionată de astăzi la Biblioteca Naţională a României, de la ora 18:00, la Muzeul Naţional de Istorie a RomânieiSala Lapidarium are loc vernisajul expoziţiei de ceramică turcească „Civilizaţii anatoliene”, însoţită de un cocktail cu preparate tradiţionale turceşti şi cafea.

* În sala de expoziţii a Universităţii de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, tot de la ora 18:00 are loc deschiderea expoziţiei-eseu FREATIC 3, concepută de Sorin Dumitrescu în cadrul seriei de expoziţii „Il opun pe A lui 1”.

* „Viziuni” se intitulează expoziţia artiştilor Agatha şi Emil Pricopescu ce are vernisajul la ora 18:00, la Galeria Orizont, unde poate fi vizitată până pe 12 aprilie.

* La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, la ora 18:30 este vernisată expoziţia temporară de fotografie „3#Rusia – file din natură”.

* Vernisajul expoziţiei personale de artă textilă „PUZZLE”, semnată de Carmen Copoceanu, studentă în anul III licenţă, la Facultatea de Arte Decorative şi Design, clasa Conferenţiar universitar Daniela Frumuşeanu, are loc la ora 19:00, în spaţiul cultural GALLERY (str. Leonida, nr. 9-11).

* Tot de la ora 19:00, la Galeria Contemp (str George Vraca, nr.7) are loc vernisajul expoziţiei „Missa Da Pacem”, semnată de Elena & Marcel Scutaru. Curator: Mihai Plămădeală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.