ANSVSA începe controalele pentru perioada premergătoare Paștelui

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și-a propus, și anul acesta, să asigure cetățenilor un comerț cu alimente sigure.

Controalele vor avea loc în piețe agroalimentare, unități de tăiere, depozitare, comercializare și unități de alimentație publică.

Până pe 1 mai, va fi asigurată permanență la nivelul DSVSA, inclusiv în weekend.

La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

În piețele și depozitele engros din România se vând legume și fructe românești.

Acestea sunt, în totalitate, obținute prin metode tradiționale, arată concluziile inspectorilor din Ministerul Agriculturii care au controlat 185 de piețe agroalimentare și 82 de depozite.

În urma verificărilor, au fost prelevate probe din următoarele soiuri: mere, cartofi, ardei, castraveți, roșii, pătrunjel, dovlecei, salată verde și căpșuni.

Totodată, atestatele de producător cu suspiciuni asupra calității de producător au fost retrase, în vederea verificării.

În urma acțiunilor, s-a constatat că piețele agroalimentare din România oferă consumatorilor legume de sezon proaspete produse de fermieri autohtoni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.