Destinații de vacanță – Barcelona

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l prezentăm astăzi este Barcelona, capitala Cataluniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei.

Sursa foto: Wikipedia

Al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid, Barcelona se află pe coasta Mediteranei, și este o destinație turistică ușor accesibilă pentru turiștii români.
Dacă nu vrei să sofezi cale de peste 2400 de kilometri, îți recomandăm un zbor de câteva ore până la aeroportul El Prat, acolo de unde poți ajunge ușor în oraș cu trenul de mare viteză AVE, la un preț mai mic decât este cel al taxiurilor.

Orice city-break în Barcelona trebuie să includă Las Ramblas, o serie de bulevarde care pleacă din centrul orașului spre Marea Mediterană!
Toate străzile din zonă sunt pline de oameni pană noaptea târziu și să nu ți se pară ciudat dacă vei găsi la orice oră de la florari la vanzători de păsări, artiști de stradă, cafenele ori restaurante pline de turiști, indiferent de perioada anului în care vizitezi capitala Cataloniei.
În plimbarea de pe Las Ramblas poți vedea prestigioasa operă El Liceu, piața alimentară La Boqueria și Piața Reial, cu ale sale arcuri și palmieri, printre alte clădiri interesante.
La Rambla se termină în portul vechi, acolo unde o statuie a lui Cristofor Columb indică spre mare.
În apropiere merită să vizitezi Muzeul Maritim, care prezintă istoria vieții din Mediterană iar Portul Vechi, aflat în zonă, oferă diferite splendori de vizitat, incluzând și cel mai mare Acvariu din zona Mediteranei.

Remarcabilă în Barcelona este moștenirea lăsată orașului de arhitectul Antoni Gaudí, care a locuit și a lăsat lucrări faimoase ca Palau Güell, Parc Güell și imensa, dar incă neterminata biserică Sagrada Família, care este în construcție din 1882, fiind finantată

Sursa foto: Wikipedia

din bani publici ca și catedralele din Evul Mediu. Atenție…ca să vizitezi Sagrada Família trebuiue să te înarmezi nu doar cu banii pentru taxa ci și cu foarte multă răbdare pentru a sta la coadă alături de alți turiști!

Dacă te interesează arta, atunci fă-ți timp și vizitează și muzeul Fundației Joan Miró, acolo unde vei găsi mai multe picturi și sculpturi ale artistului, impreună cu lucrări și opere împrumutate de la alte muzee din lume. Există de asemenea un muzeu ce conține lucrări mai puțin cunoscute ale lui Pablo Picasso din tinerețea sa.
De asemenea un alt muzeu ce merită văzut este Muzeul de Artă Contemporană, nu doar pentru picturile și sculpturile sale, ci și pentru arhitectura sa, clădirea fiind proiectată de arhitectul american Richard Meier.

În districtele moderne ale orașului se află mai multe bulevarde pe care se află magazine ale unor companii internaționale de imbrăcăminte, bijuterii, bunuri din piele și altele, cel mai elegant dintre ele fiind Passeig de Gràcia, unde se află două clădiri de ale lui Antoni Gaudí, Casa Milà (La Pedrera) și Casa Batlló.

Pentru împătimiții fotbalului recomandăm o vizită pe Camp Nou, stadionul celor de la FC Barcelona.

Sursa foto: Wikipedia

Zilnic puteți alege de la un tur simplu al stadionului, pentru care veți plăti 21 de euro, până la o vizită completă în care să veți fi însoțiți de către un ghid prin vestiarul celor de la Barça și în care vă puteți fotografia pe teren în timp ce înscrieți precum Messi, la un preț însă, atenție, ceva mai piperat, adică 150 de euro!

Pentru vederi spectaculoase ale orașului și liniei de coastă există două dealuri pe care ți le recomandăm…
Unul, dealul Montjuïc, este langă port iar în vârful său se află o veche fortăreată care mai demult supraveghea intrarea în port. În jurul dealului se află Stadionul Olimpic și Palatul Sportiv, realizate de arhitectul japonez Arata Isozaki, la fel ca și Grădinile Botanice.
Cel de-al doilea este dealul Tibidabo, care depășește 500 metri inăltime și are un parc de distracții în vârf, în care îți garantăm că te vei distra de minune!

Sursa documentare: Wikipedia

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.