VIDEO: Echipa Special Olympics România și-a prezentat reusitele!

34 de sportivi au participat între 15-21 martie la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Aceștia s-au întrecut la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă și au câștigat 56 de medalii. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, au reprezentat cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La această ediție organizată la Abu Dhabi au fost înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care au concurat la 24 de discipline sportive.

Viorel Mocanu de la Fundatia Special Olimpics si sportivii Andreea Mustareata și David George ne-au vorbit, astazi, In Comunitate despre performantele lor.

Fundatia „Estuar” ofera optiuni sociale si alternative adultilor cu probleme de sanatate mintala, pentru reintegrarea lor in comunitatea romaneasca. Unele dintre acestea sunt incluse in Programul Operational pentru Capital Uman. Beneficiarii proiectului sunt 908 de copii vulnerabili sau aflati in risc educational, cadre didactice si parinti si tutori din 5 comunitati rurale din judetul Giurgiu. A inceput in mai 2018 si se incheie in aprilie 2021.

Amedea Enache directorul executiv al fundatiei „Estuar”, ne-a explicat, astazi, In Comunitate, cum ajuta programele fundatiei persoanele vulnerabile.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.