Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 aprilie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, la cererea spectatorilor, thriller-ul „Dublu delict”, ce are la bază un roman de Ugo Moretti, regizat în 1977 de Steno, cu: Marcello Mastroianni, Agostina Belli, Ursula Andress, Peter Ustinov, Jean-Claude Brialy, Mario Scaccia;

– de la ora 19:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama „Lolita”, adaptare după romanul omonim de Vladimir Nabokov regizată în 1962 de Stanley Kubrick, cu: James Mason, Shelley Winters, Sue Lyon, Peter Sellers.

* Şi la Cinema Elvira Popescu are loc o proiecţie specială cu documentarul „Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, de Alexandru Solomon, care participă şi la dezbaterea, ce urmează filmului, cu tema „Se schimbă totul pentru ca totul să rămână aşa cum este?”, la care mai iau parte: Caterina Preda, lector la Facultatea de Ştiinţe Politice – Unviersitatea Bucureşti; Mona Muscă, fost Ministru al Culturii, Cătălin Augustin Stoica, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Moderator: Ovidiu Nahoi, jurnalist RFI România.

* La Centrul Ceh, programul Fiction Tuesdays se reia cu proiecţia, de la ora 20:00, a dramei „Žert / Gluma”, ecranizarea primului roman din cariera literară a scriitorului ceh Milan Kundera, regizată de Jaromil Jireš în 1969, prezentată de criticul de film Mircea Dan Duţă. De la ora 19:00, veţi putea răsfoi şi cumpăra romanele lui Kundera la un stand special amenajat.

* Tot de la ora 20:00, la Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95) rulează 5 scurtmetraje ce prezintă tot atâtea poveşti de viaţă.

MUZICĂ

* La Muzeul Colecţiilor de Artă, de la ora 18:00 începe o nouă ediţie a seratelor muzicale OPERA FANtastica în care realizatoarea radio Luminiţa Arvunescu are un dialog cu soprana Ana-Camelia Ştefănescu, care  susţine şi un recital acompaniată la pian de conf. univ. dr. Andreiana Roşca, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul de pian dat de Nil Mladin, care interpretează: Sonata Nr. 21, în Do major – „Waldstein” de Ludwig van Beethoven; 4 Impromptus, op. 90 de Franz Schubert; Preludiile op. 32 în si, nr. 10 şi în sol diez, nr. 12 de Serghei Rahmaninov; Sonata nr. 2, în re de Serghei Prokofiev.

* Goran Bregović revine la Sala Palatului, astăzi de la ora 20:00, pentru un show în premieră, în care cântă alături de o orchestră simfonică formată din 42 de artişti, trei violonişti şi un grup coral de şase persoane, acompaniat fiind de Orchestra Simfonică Bucureşti.

* ”You Must Believe In Spring” se intitulează recitalul susţinut de Maria Răducanu, de la ora 20:00, în Green Hours.

* Trupa April susţine un concert tribut Depeche Mode la The Pub – Universităţii, de la ora 20:45.

* Rockabella, trupa de indie rock din Bucureşti, creată în jurul solistei şi compozitoarei Teodora Moroşanu, cântă, de la ora 21:00, în Expirat Halele Carol.

* Trupa Cargo dă concert, de la ora 21:45, în Berăria H.

EXPOZIŢII

* La Palatul Suţu –  Muzeul Municipiului Bucureşti, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de fotografii alb-negru „Oameni şi statui într-o singură lumină”, realizată de fotograful instituţiei, Cristian Oeffner Oprea, cu sprijinul acordat de Adrian Majuru, directorul Muzeului, şi al celorlalţi colegi ai săi. Tehnica fotografică utilizată a fost dezvoltată de doi Maeştri ai acestei arte cărora le este şi dedicată această expoziţie, ce va putea fi vizitată până în 2 mai: Yousuf Karsh şi Rob Heyman.

* Tot de la ora 18:00, la Galeria 2 ART, situată la parterul Primăriei Sectorului 2, este vernisată expoziţia de pictură „Obsesii”, semnată de artistul plastic Vitalie Butescu, ce poate fi  vizionată până pe 21 aprilie.

* Vernisajul expoziţiei ilustratorului lituanian Karolis Strautniekas are loc, în prezenţa artistului, la ora 19:00, la Mobius Gallery (Str. D. I. Mendeleev, nr. 2). Evenimentul marchează deschiderea festivalului de ilustraţie şi design „Visual Playgorund” 2019, ce se desfăşoară până pe 13 aprilie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.