Inspecția tehnică periodică, eliminată în anumite condiții!

Ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu, a anunțat că inspecţia tehnică periodică va fi eliminată în cazul programului Rabla.

Ea a precizat că acestă decizie a fost luată pentru a încuraja oamenii să își achiziționeze o mașină nouă.

„Am hotărât, făcând o analiză clară, la rece, și am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o mașină care stă în curtea unui cetățean să fie scos. Dacă eu am mașină în curte nu o să mă mai duc să plătesc o taxa în plus când pot să mă duc să o dau pentru a cumpără o mașină nouă. (…) De săptămâna trecută ordinul este deja postat pe site”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Anul trecut, Ministerul Mediului a anunțat că începând din 2019 cei care vor dori să beneficieze de ajutorul de la stat pentru înlocuirea mașinii vechi erau obligați să ducă la casat numai mașini cu ITP valabil.

Aceasta era considerată o condiție obligatorie în ceea ce privește casarea unei mașini și stoparea poluării, deoarece ITP-ul dădea dreptul proprietarului de autovehicul de a circula pe drumurile publice.

Amintim că, vineri, Executivul a aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, ceea ce a permis continuarea programelor ‘Rabla clasic’ și ‘Rabla plus’.

Grațiela Gavrilescu, a mai precizat că în jurul datei de 5-6 aprilie va fi lansat programul „Rabla clasic”, pentru care prima de casare va fi de 6.500 de lei.

Anul acesta, programul Rabla va beneficia de suma de 322 milioane de lei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.