Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 29 martie

CINEMA

La Cinemateca Eforie, în ciclul Seara de Cannes, de la ora 19:00 rulează drama „La symphonie pastorale / Simfonia pastorală”, regizată în 1946 de Jean Delannoy, după romanul lui André Gide, distinsă cu marele premiu, cel pentru muzică şi cel pentru cea mai bună actriţă, Michèle Morgan, care joacă în film alături de Pierre Blanchar şi Jean Desailly.

MUZICĂ

* Orchestra Naţională Radio susţine ultimul concert din luna martie la Sala Radio deseară, de la ora 19:00, sub bagheta dirijoarei de origine chineză Tianyi Lu. În program: Skyline din „Music for a Great City” de Aaron Copland, Fantezia pentru pian şi orchestră de Nadia Boulanger – solistă Alexandra Dariescu şi Simfonia nr. 9 în mi – „Din lumea nouă” de Antonin Dvořák.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Leo Hussain. În program: Missa Încoronării de W. A. Mozart – solişti: Veronica Anuşca, Antonela Bârnat, Nicolae Simonov, Ştefan Lamatic şi Simfonia nr. 5 de Gustav Mahler.

* Tot de la ora 19:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti are loc concertul „Dialogue for Lovers. Shakespeare” susţinut de Maria Chifu – fagot, Olga Podobinschi – pian şi soprana Mihaela Pletea. Invitaţi speciali: Mihai Niţu (actor) şi Radu Vâlcu.

* Institutul Balassi vă propune, de la ora 19:00, un recital cameral susţinut de Kondorosi Karolina – vioară, Matsunaga Minami – pian şi Bodor Ágnes – violoncel, care reprezintă clasa de muzică de cameră a profesorului Kováts Péter, de la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta.

* În cadrul Stagiunii „Eufonii la MNLR” Andrei Petrache Trio dă interpretări noi jazz-ului interbelic, de la ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8). Lectura îi aparţine scriitorului Florin Iaru.

* Pentru al cincilea an consecutiv, cu prilejul zilei Unirii Basarabiei cu România, la Arenele Romane se desfăşoară, de la ora 19:00, concertul #dinBasarabia la care participă, alături de Alternosfera, Gândul Mâţei şi Via Dacă.

* „Alegria em Portugal” se intitulează concertul de muzică fado susţinut de Ambra, de la ora 19:30, în Ceainăria GreenTea.

* În Quantic Club, de la ora 20:00 începe cea de-a V-a ediţie Folk & Metal Fest, la care participă trupele: Bucovina, An Theos, Harmasar, Apa Sîmbetii şi Kunnstra.

* De la ora 21:00 susţin concerte: Valerie Renay în Control Club şi Cristi Copaciu Blues Band în Clubul Ţăranului.

* Trupa Luna Amară dă concert în Hard Rock Café începând cu ora 22:30.

* Loredana şi trupa Agurida cântă, de la ora 23:15 în Berăria H.

CONFERINŢĂ

* Clubul Ţăranului găzduieşte, de la ora 17:00, conferinţa „De la protejarea patrimoniului rural la construire comunitară. Obstacole, soluţii, modele de bună practică” moderată de antropologul Andrei Mihail. Vorbitori: Ioana Răduţ (Şcoala de la Buneşti), Loredana Pana (Asociaţia Letea în UNESCO), Oana Neneciu (Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis), Virgil Scripcariu (Asociaţia Gaspar, Baltasar & Melchior, Şcoala de la Piscu).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.