TNB – o clădire ce merită descoperită

Sursa foto: TNB

De Ziua Mondială a Teatrului am pornit într-un tur ghidat prin sălile TNB și în prin culisele sale.

Instituția organizează de câțiva ani astfel de călătorii pentru public, în fiecare zi de luni. Amfitrionul este, de fiecare dată, Ionuț Corpaci, deținător al celor mai importante informații despre istoria acestor spații, dar și date tehnice fascinante pentru cei care pășesc pentru prima dată în astfel de locuri.

Din foaier în sală, din sală pe scenă și în culise, din culise în liftul pentru decoruri, o călătorie pe orizontală și pe verticală, din subsol și până pe acoperiș. Fiecare loc își are povestea sa, chiar și liftul pentru decor.

Vă prezentăm și noi câteva imagini din acest itinerar. Sâmbătă, 30 martie, de la ora 12:10, vom afla întrega poveste a clădirii de la Ionuț Corpaci, live, pe 98,3 fm și Facebook BucurestiFM, în emisiunea  Spectacol @Bucuresti.ro.

TNB deține și câteva recorduri mondiale, printre care acela că este teatrul cu cele mai multe săli. Aveam să aflăm acest lucru, în 2015, la momentul redeschiderii sălii Mari a TNB, în interviul acordat București FM, de managerul Ion Caramitru și arhitectul Romeo Belea

De asemenea, Sala Studio rămâne un unicat din punct de vedere tehnic, fiiind singura din lume care permite modificarea sa din sală de  tip italian, în arenă sau de tip elisabetan.

Credit foto: Bucuresti FM

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.