Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 martie

CINEMA

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 18:30 rulează drama „Blue Lips”, coproducţie Spania, Italia, Brazilia, Argentina, despre empatie, umanitate, înţelegere indiferent de rasă, vârstă, religie, decizii, scop iniţial. Un film ce arată puterea întâlnirilor şi felul în care acestea ne pot schimba pentru totdeauna.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar este proiectat musicalul comic şi romantic „Swing Time / Timpul dansului”, regizat în 1936 de George Stevens, cu: Fred Astaire, Ginger Rogers, Victor Moore, Helen Broderick, Eric Blore.

* Tot de la ora 19:00, în cadrul programului Joia la film, la Institutul Italian de Cultură vă puteţi amuza la comedia „Tempo instabile con probabili schiarite” de Marco Pontecorvo, cu: John Turturro, Carolina Crescentini, Luca Zingaretti, Lillo Petrolo.

MUZICĂ

* Solistul Dorian Popa susţine, de la ora 19:00, la CinemaPRO, concertul-eveniment „Hatz Show”, în dublă ipostază: de entertainer şi de performer.

* Concertul superstarului muzicii greceşti Nikos Vertis de la Sala Palatului, de astăzi, de la ora 20.00, a fost declarat SOLD OUT.

* Tot de la ora 20:00, la Expirat Halele Carol se deschid porţile pentru concertul susţinut de Baba Dochia, grup aparţinând scenei alternative clujene.

* „Pentru cei ce iubesc limba poezească” se intitulează recitalul dat de Zoltan Butuc, de la ora 20:00, în Green Hours.

* „Jazz prin Bucureşti” este titlul concertului susţinut de Aurelian Temişan – acompaniat de  Vlad Popescu (tobe), Ciprian Pop (chitară) şi Adrian Flautistu (contrabas) – de la ora 21:00, în Restaurantul Elisabeta (Bd. Regina Elisabeta, nr. 45).

* Tot de la ora 21:00, în Quantic Club începe un concert Dope D.O.D.

* Una dintre cele mai originale trupe româneşti cu un sound unic, Bosquito, susţine un concert ce-l are ca invitat special pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

AUDIŢIE

* Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim găzduieşte, de la ora 18:30, audiţia spectacolului-document „Alexandru Codin Mironescu – Rugul Aprins: Calea întru lăuntrul inimii”, realizat de Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului „Biografii, memorii”. Invitaţi speciali: Constantin Codrescu şi Dan Puric. Evenimentul are loc, în prezenţa Preasfinţitului Timotei Prahoveanul – Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi a Pr. Arhim. Policarp Chiţulescu – Consilier patriarhal, acolo unde mişcarea spirituală Rugul Aprins a fost foarte activă.

CONFERINŢE

* La Atelier 35 (Str. Şelari, nr. 13), în cadrul  expoziţiei „Reputation Matters” a Ioanei Sisea, de la ora 18:00 artista susţine o prezentare despre subversiune ca deturnare a clişeelor sexiste şi clasiste din mass-media şi artă despre statutul şi rolurile din viaţa profesională a femeii contemporane.

* Tot de la ora 18:00, Conferinţa de la Şosea #16 din Clubul Ţăranului are tema „Unde este creştinismul în toată povestea? Mobilizări politice şi religioase în România post-socialistă”, susţinută de Simion Pop, doctorand în antropologie socială, în cadrul Central European University.

* De la ora 18:30, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, Conf. Dr. Felicia Waldman susţine conferinţa „Kabbala. Un mod de a trăi”, cu ocazia finisajului expoziţiei „Gândirea de factură kabbalistică: Jacques Elias şi generaţia sa”.

* Despre cei 10 ani ai proiectului Yorick de la Nemira, revistă de teatru şi colecţie de cărţi dedicate artelor spectacolului, este vorba în ediţia Cafenelei critice ce are loc, de la ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8). Participă: Ana-Maria Nicolau, Monica Andronescu, Dana Ionescu, Maria Zărnescu, Alina Epîngeac, colaboratori Yorick, creatori şi critici de teatru. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

* Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti organizează conferinţa cu tema „Cine este Papa Francisc?”, susţinută de la ora 19:15, la sala Auditorium Maximum a instituţiei (Str. General Berthelot, nr. 19), de pr. prof. Wilhelm Dancă, decanul Facultăţii şi responsabil cu mass-media în Comisia naţională de pregătire a vizitei Papei Francisc în România, din cadrul Conferinţei Episcopilor catolici din România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.