Mașinile vor avea noi sisteme de siguranță

Comisia Europeană anunță noi reglementări care să îmbunătățească siguranța rutieră și să reducă numărul accidentelor. Asta înseamnă că toate mașinile noi vor trebui dotate obligatoriu cu anumite tehnologii de salvare a vieții omenești.

Toate masinile care se vor fabrica din 2022 vor trebui echipate cu noi tehnologii de siguranță pentru a proteja pasagerii, pietonii și bicicliștii.

Printre noile elemente valabile pentru toate categoriile de autovehicule se numără sistemele de avertizare în caz de somnolență și de neatenție a șoferului.

Pentru autoturisme și camionete se numără asistența pentru menținerea benzii de circulație, sisteme avansate de frânare de urgență și centuri de siguranță îmbunătățite în urma testelor de impact.

Pentru camioane și autobuze vor exista sisteme de îmbunătățire a vizibilității directe a șoferilor și de eliminare a unghiurilor moarte, precum și de detecție și avertizare, frontal și lateral, cu privire la prezența participanților la trafic vulnerabili, în special la efectuarea virajelor.

Alte măsuri vizează siguranța mersului înapoi cu ajutorul camerelor de luat vederi sau cu senzori, precum și dispozitive de înregistrare a datelor în caz de accident.

În fiecare an, pe drumurile din Europa, își pierd viața 25 de mii de persoane. Cele mai multe accidente sunt cauzate de erori umane. Cel mai bine la capitolul siguranță rutieră stau Suedia, Marea Britanie și Olanda, iar cel mai prost stau România, Bulgaria și Croația.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.