Gust bun și eleganță și în …pahare!

„Despre vin se povestește cu poezie”

Carmelo Sgandurra este somelier profesionist și dezvoltator internațional pentru industria vinului. El a venit în România în urmă cu mulți ani, s-a îndrăgostit de vinurile și gastronomia de pe meleagurile noastre și a rămas aici, să încânte lumea cu poveștile și cunoștințele sale despre vin.

A fi somelier este o responsabilitate.

Titulatura de somelier servește pentru identificarea unei persoane care trebuie să promoveze vinul sub orice aspect al drumului său, de la producător până pe masa consumatorului, vorbind despre asocieri gastronomice și povestind istoria fiecărui producător și al solului său.

În România se trăiește mult din tradiții, iar acestea se transmit prin reguli nescrise. În cazul vinului, lipsa cunoștințelor e cauzată de faptul că mâncarea și alimentația cotidiană a oamenilor se află într-o schimbare rapidă, fără a asocia și vinul în noile condiții „europene”.

Vinul, însă, înseamnă și afacere. Și știinta acesteia.

Asta ne învață oamenii care stiu, antrenorii, cei care ne arată drumul de la hobby la afacere.

Ce înseamnă un vin bun, cum se păstrează și cum se degustă am aflat, astăzi, În Comunitate, de la Carmelo Sgandurra, președintele Club Sommelier România, și Gabriel Chinole, coach pentru antreprenoriat.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.