Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 martie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 16:30, în cadrul medalionului Alan Arkin, 85 de ani (26 martie), drama „The Heart Is A Lonely Hunter / Inima e un vânător singuratic”, regizată în 1968 de Robert Ellis Miller, în care mai joacă Sondra Locke, Chuck McCann;

– de la ora 19:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, „Eclipsa”, dramă realizată de Michelangelo Antonioni în 1962, cu: Monica Vitti, Alain Delon, Francisco Rabal, Lilla Brignone, Rossana Rory.

* La Cinema Elvira Popescu sunt proiectate astăzi două dintre filmele distinse anul acesta cu premii Gopo, ambele nerecomadate publicului sub 15 ani:

– de la ora 18:00, drama gay cu manele „Soldaţii. Poveste din Ferentari” cu Adrian Şchiop şi Vasile Pavel-Digudai, pentru a cărei realizare cineasta Ivana Mladenovic a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun film de debut;

– de la ora 20:15, drama „Pororoca” ce spune povestea lui Tudor şi a Cristinei, care-şi pierd fiica, distinsă cu Premiile Gopo pentru regie (Constantin Popescu), cel mai bun actor în rol principal (Bogdan Dumitrache) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Iulia Lumânare).

MUZICĂ

* Trupa britanică Haken – Guitar & Keyboard Clinic ajunge în premieră în România. Membrii ei susţin un workshop despre muzica Haken, de la ora 16:00 în Clubul Ţăranului, concertul lor urmând să aibă loc pe 27 martie în Quantic Club.

* La Palatul Tinerimea Română, de la ora 18:00 începe o Seară de muzică franceză susţinută de O.R.T. Chamber Ensemble în cadrul programului anual de concerte al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” ce îşi propune întâlnirea publicului cu cei mai talentaţi muzicieni ai tinerei generaţii. Inedita formaţie este compusă din Adriana Cîlţea – harpă,Flaviu Luduşan – clarinet, Mihai Vaida- flaut, Valentin Şerban – vioară, Mircea Lazăr – vioară, Alexandru Spînu – violă şi Ştefan Cazacu – violoncel. În program: Fantezie op.124 pentru vioară şi harpă de Camille Saint-Saens; Două interludii pentru flaut, vioară şi harpă şi Trio pentru vioară, violoncel şi harpă de Jacques Ibert; Siciliana op.78 pentru violoncel şi harpă de Gabriel Faure; Introducere şi Allegro pentru septet de Maurice Ravel.

* Tot de la ora 18:00, Stagiunea „Cartografii sonore” de la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, (Str. Londra, nr. 39) vă propune un concert inspirat de povestea Hărţii Principatului Valahiei de la 1789, susţinut de cunoscutul ansamblu Clarino cu o formulă de şase clarinete, singurul de acest fel din România.

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul de pian dat de Anca Săftulescu, care interpretează: Sonata nr. 2, în si bemol, op. 35, de Frédéric Chopin; Mefisto Vals nr. 1 de Franz Liszt; Preludiu, Coral şi Fugă de César Franck.

* Ada Milea şi violonistul Alexander Bălănescu cântă în Quantic Club, începând cu ora 19:30.

* De la ora 20:00, în Expirat Halele Carol puteţi asculta iarba Fiarelor, proiect muzical din Bistriţa ce s-a dezvoltat în jurul vocii, percuţiei şi a versurilor inspirate din cultura autohtonă scrise în limbaj neaoş.

* Formaţia Black Water dă concert, de la ora 21:00, în Control Club.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.