Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 25 martie

CINEMA

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 18:30 are loc evenimentul caritabil „De la Radu Gabrea pentru nepotul lui”, ce cuprinde proiecţia dramei „Ein Unding der Liebe / Un straniu obiect al iubirii”, realizată de regretatul cineast în 1988, cu Erich Bar în rolul unui tânăr obez între 30 şi 40, care n-a găsit niciodată dragoste şi afecţiune.

* În cadrul expoziţiei individuale „Recorriendo Perú” a artistei Ximena Heraud, ce poate fi vizitată până pe 12 aprilie la Institutul Cervantes, astă-seară, de la ora 19:00, este proiectată drama „Retablo”, realizată de Alvaro Delgado Aparicio, ce are ca titlu numele unei arte tradiţionale pe care Segundo, la cei 14 ani ai săi, se pregăteşte să o preia de la tatăl său, care ascunde un secret sfâşietor ce-i va apropia mai mult pe cei doi.

MUZICĂ

* De la ora 20:00, în seria de concerte Jazz Nouveau, în Control Club cântă grupul american FORQ în formula: Henry Hey (clape), Kevin Thomas (bas), Chris McQueen (chitară), Jason JT Thomas (tobe).

* Tot de la ora 20:00, în Expirat Halele Carol Ana Băncescu lansează prima sa piesă sub numele de Deja Who, însoţită de videoclip. Prezentă de mult timp pe scena underground-ului românesc, artista scrie, cântă şi colaborează cu nume importante ale muzicii româneşti printre care Jazzappella, Are You Anywhere, Penny Chillin şi Pixels.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38) are loc spectacolul multimedia 3D „Submarinul galben în lumea fractalilor”, proiect vizual şi non-verbal realizat de echipa formată din regizorul de teatru Radu Dinulescu şi artistul belgian Armand Richelet-Kleinberg, primul din lume care a creat un spectacol stereoscopic cu imagini 3D.

* La Centrul de Teatru Educațional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95) săptămâna se deschide, de la ora 19:00, cu spectacolul „În numele Tatălui” de Elena Vlădăreanu, regizat de Robert Balan şi interpretat de Carmen Florescu, Ozana Oancea şi Virgil Aioanei, un prilej de asumare a religiei ca dimensiune esenţială a vieţii private, cât şi un start al dialogului. După spectacol, de la ora 20:30 este prezentată cartea „De ce să fii fericită când poţi fi normală?” de Jeanette Winterson.

DEZBATERE

Pe data de 27 martie sărbătorim Unirea Basarabiei cu Ţara, anul acesta începând „Veacul al II-lea”. Cu acest prilej, Institutul Fraţii Golescu vă invită la o dezbatere, ce are loc de la ora 18:00 în Clubul Ţăranului, pentru a discuta următorii paşi spre REÎNTREGIRE. Cuvântul de început este rostit de istoricul Dr. Constantin Corneanu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.