Bulevardul Iuliu Maniu va fi reamenajat în totalitate!

Au început lucrãrile de reamenajare peisagisticã si urbanisticã a bulevardului Iuliu Maniu.

Considerat cartea de vizitã a Sectorului 6, bulevardul va fi reamenajat în totalitate, de la Piața Leul pânã Autostrada A1 (București-Pitești).

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a semnat deja ordinul de începere a lucrãrilor, astfel cã, de câteva zile, a început execuția primelor operațiuni de modernizare.

Cum se va moderniza Bulevardul Iuliu Maniu?

În cadrul lucrãrilor de reamenajare peisagisticã de pe bd. Iuliu Maniu, se va reface integral scuarul central pe o suprafațã de 46.800 mp, între Piața Leul și Autostrada A1 (București-Pitești), astfel: se va supraînãlța scuarul cu borduri, se va așterne strat nou de pãmânt vegetal, se va monta rulou de gazon, sistem nou de irigații și se va planta material dendrologic într-o formã unitarã. Pentru punerea în valoare a noilor lucrãri peisagistice, va fi instalat și un sistem de iluminat arhitectural.

Prin Hotãrârea Consiliului Local Sector 6 nr. 62/28.02.2019, bulevardul Iuliu Maniu a fost transmis din administrarea Consiliului Local Sector 6 în administrarea directã a Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbanã (ADPDU), în vederea realizãrii lucrãrilor de reamenajare urbanisticã.

Noul proiect de reamenajare a bulevardului Iuliu Maniu are mai multe funcțiuni, atât de ordin estetic, cât și de siguranțã pentru cetãțeni.

Acesta prevede eliminarea gardului de fier din jurul scuarului central, inestetic în acest moment și chiar distrus pe multe porțiuni, și supraînãlțarea bordurilor, astfel încât stratul nou de pãmânt vegetal sã nu mai ajungã pe carosabil.

Materialul dendrologic de pe bd. Iuliu Maniu, folosit pentru înfrumusețarea altor zone din sector.

Pentru o vedere peisagisticã unitarã, tot materialul dendrologic de pe scuarul central al bulevardului Iuliu Maniu va fi transplantat de cãtre lucrãtorii ADPDU Sector 6 în alte zone din sector, deficitare de spațiu verde, respectiv în zona fostelor grãtare de pe digul Lacului Morii, la blocurile ANL din Cartierul Constantin Brâncuși și în Parcul Brâncuși și pe domeniul public din zona Aleii Bãiuț, care va fi refãcutã integral de ADPDU Sector 6.

Execuția lucrãrilor de reamenajare peisagisticã se face în trei tronsoane:

– tronsonul I de la Piața Leul la Lujerului,

– tronsonul al II-lea de la Lujerului la Pãcii,

– transonul al III-lea de la Pãcii la Autostrada A1.

4 COMENTARII

  1. Un milimetru de pistă pentru biciclete n-am văzut. Nu am pretenția la „luxul” de a avea piste pe ambele laturi ale bulevardului… Da’ chiar nimic? Deloc?

  2. Buna ziua!

    Vrem piste pentru biciclete. Tot ce faceti acum nu imbunatateste deloc traficul , doar bagati bani in borduri si gazon ca de obicei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.