Biserica Catolică din România a anunţat programul Papei Francisc în România

Foto: vice.com

Papa Francisc vine în România, la sfarșitul lunii mai.

Mai exact pe 31 mai, la ora 11.30, când va fi întâmpinat la Aeroportul Henri Coandă, de președintele Klaus Iohannis.

Ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni va avea loc la ora 12. Sanctitatea Sa Papa Francisc va efectua vizita Apostolică în România, între 31 mai – 2 iunie.

Va vizita Bucureștiul, Șumuleu-Ciuc, Blaj si Iași.

În Bucureşti se estimează că pe străduţele de lângă „Sfântul Iosif” vor fi cel puţin 20.000 de pelerini, iar Suveranul Pontif va merge cu papa-mobilul.

În jurul orei 15:45, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei.

Tot în prima zi a vizitei, Papa va merge şi la noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ţine Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

Sâmbătă, 1 iunie, Papa va pleca cu avionul spre Bacău, apoi va ţine Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu-Ciuc.

De aici, Papa va fi transportat cu elicopterul la Iaşi, unde, în jurul orei 17:25 va vizita Catedrala catolică din Iaşi. Apoi, Papa va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi. În jurul orei 19, Sanctitatea Sa va pleca spre Bucureşti, cu avionul.

Duminică, potrivit programului, Papa va decola spre Sibiu şi va fi transferat cu elicopterul la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj.

Papa va pleca din România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

La Liturghia de vineri seară din Bucureşti, de la Catedrala Sfântul Iosif, sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de credincioşi, iar pe străzile din jurul catedralei ar putea fi montate ecrane pe care se va putea urmări slujba oficiată de Suveranul Pontif.

De asemenea, reprezentanţii Bisericii Catolice susţin că Suveranul Pontif se va deplasa pe străzile din apropierea Catedralei Sfântul Iosif cu papa-mobilul.

Vizita se desfăşoară la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, lansată prima dată în luna mai 2015, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun.

Invitația a fost reînnoită în luna martie 2017.

Vizita Sanctității Sale este pregatită cu sprijinul tuturor autorităţilor responsabile, atât publice, cât şi religioase, informează Administraţia Prezidenţială.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.