Cele mai fericite ţări din lume

Potrivit unui raport mondial al ONU, World Happiness Report 2018, cele mai fericite ţări din lume sunt Finlanda, Norvegia şi Danemarca, urmate de Islanda, Elveţia şi Olanda. Statele Unite s-au situat pe poziţia a 18-a, iar Rusia s-a situat pe locul 59.

Autorii raportului World Happiness Report, ţin cont, începând din anul 2013, de şase factori: PIB-ul pe cap de locuitor, asietenţa socială, speranța de viață, libertatea cetățenilor de a lua decizii vitale în mod independent, generozitatea şi atitudinea cetăţenilor faţă de fenomenul corupţie. Acești indicatori sunt evaluați pe o scară de la unu la zece puncte, după care se calculează media pentru fiecare țară în parte.

Finlanda este ţara cu cel mai ridicat indice al fericirii, acumulând 7,63 puncte, urmată de Norvegia (7,59), Danemarca (7,55), Islanda (7,49) şi Elveţia (7,44).

SUA s-au situat pe locul al 18-lea (6,88), Rusia, pe poziţia a 59-a (5,81), Ucraina acumulând 4,1 puncte, în scadere faţă de anul trecut, când ocupase locul al 138-lea, în scadere cu şase poziţii, situându-se între Sudan şi Togo.

Pe 20 martie, la nivel mondial a fost celebrată Ziua Internaţională a Fericirii (International Day of Happiness), fiind proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 28 iunie 2012.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.