Alexandru Burghiu (RADET): Nu există riscul întreruperii furnizării de agent termic!

Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a declarat pentru București Fm că nu există, sub nici o formă, riscul întreruperii furnizării agentului termic către bucureștenii legați la rețeaua de termoficare.

Nu există nici o factură a ELCEN către RADET ieșită din termen. Deci nu poate fi vorba despre o întârziere la plata agentului termic consumat de către bucureșteni. Există, într-adevăr, o întârziere în ceea ce privește plata în avans a gazelor naturale, așa cum era agreat de către ambele părți. Dar această întârziere este cauzată de întârzierea bugetului de stat, care face că nici Primăria Capitalei să nu aibă încă un buget pe anul în curs. Dată fiind această situație, adică imposibilitatea achitării în avans a gazelor naturale, relația dintre ELCEN și RADET revine de drept la regulile normale ale procedurii de insolvență, cu achitarea facturilor la 90 de zile„, a explicat Burghiu.

Declarația șefului de la RADET vine să clarifice situația

Sursa foto: www.b365.ro

tensionată creată de către o declarație a administratorului judiciar al ELCEN, care spunea că producătorul de energie termică este în pericol de a rămâne fără materie primă, adică fără gaze naturale zi că ar putea fi oprită producția de agent termic.

Alexandru Burghiu atrage atenția că această declarație, pe care o califică drept fantezistă, nu este o poziție

Sursa: puterea.ro

oficială a ELCEN, ci doar o declarație a administratorului judiciar al Electrocentrale București, care nu poate dispune sistarea livrării agentului termic.

Declarația de astăzi a administratorului judiciar al ELCEN nu face decât să producă panică la nivelul populației, ceea ce nu este bine, a mai spus Burghiu, pentru București Fm.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.