Primăria Capitalei vrea să introducă abonamente pentru toate locurile de parcare

Primăria Capitalei vrea să introducă abonamente pentru toate locurile de parcare. Proiectul este pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei până pe 6 mai.

În raportul de specialitate se arată că, având în vedere că numărul parcajelor de reşedinţă este net inferior numărului de autovehicule înmatriculate, apare nevoia de a utiliza parcajul public cu plată ca şi parcaj de reşedinţă pentru riverani.

Astfel, între orele 19.30 – 7.30 parcajele de utilitate publică vor putea fi utilizate în mod gratuit.Riveranii care doresc să îşi rezerve anumite locuri o pot face contra cost.

În intervalul 7.30 – 19.30, parcajul se va exploata în sistem de utilitate publică cu plată.

„Totodată, pentru persoanele fizice a căror activitate cotidiană implică un grad ridicat de mobilitate, precum şi pentru riveranii care în intervalul 7.30 – 19.30 doresc să ocupe parcajul public, propunem un sistem de abonamente fără rezervare”, prevede documentul.

În zona „0” – Centru, tarifele vor fi de 10 lei/oră de luni până vineri, între orele 7.30 – 19.30. În afara programului menţionat parcarea va fi gratuită, inclusiv în zilele de sărbători legale. Tariful va fi pentru utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea sa. Tariful de 10 lei/oră se va aplica pentru primele două ore de utilizare a locului, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxării cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depăşire.

Pentru persoanele fizice, abonamentele vor fi de 300 lei/săptămână pentru utilizarea unui loc de parcare fără rezervare, de luni până vineri, între orele 7.30 – 19.30. Pentru o lună, abonamentul va fi de 1.000 de lei, pentru un semestru de 5.400 de lei, iar pentru un an de 9.600 de lei.

Abonamentele pentru riverani, cu rezervarea locului de parcare, (de luni până vineri între orele 19.30 – 7.30, în weekend şi de sărbători legale), vor fi de 500 de lei lunar, 2.700 de lei semestrial şi 4.800 de lei anual.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.