Diabetul și obezitatea pot fi combătute cu ajutorul ceaiului verde

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Ohio au descoperit ca ceaiul verde ajută la combaterea obezităţii şi reduce numărul biomarkerilor inflamaţiilor, informează site-ul MedicalXpress.

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat efectul extractului de 2% de ceai verde asupra organismelor şoarecilor. Timp de opt săptămâni, un grup de şoareci a urmat o dietă bogată în grăsimi, în timp ce un alt grup a fost hrănit cu alimente consumate în mod normal. Fiecare grup a fost împărţit în două părţi, una dintre acestea primind extract de ceai verde. Cercetătorii au studiat greutatea corporală a rozătoarelor, rezistenţa la insulină şi alţi indicatori legaţi de translocarea endotoxinei în sânge, ţesut adipos, compoziţia microbiomului intestinal şi procesele inflamatorii la nivelul tractului gastrointestinal.

Şoarecii care au urmat dieta cu un conţinut ridicat de grăsimi, însă au primit extract de ceai verde, au avut o creştere în greutate de 20% mai mică şi o rezistenţă la insulină mai scăzută, comparativ cu rozătoarele, cărora nu li s-a administrat ceai verde. În plus, ceaiul verde a inhibat penetrarea bacteriilor eliberate de endotoxină în sânge şi a contribuit la îmbunătăţirea stării de sănătate a microbiomului intestinal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.