163 locuri de muncă înființate în județul Harghita prin programul Start-Up Nation

În timpul vizitei întreprinse la incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc, ministrul pentru mediu de afaceri, comerț și antrerenoriat Ștefan-Radu Oprea a discutat cu oamenii de afaceri care au prins finanțare prin programul Start-Up Nation 2017.

”Harghita Business Center este un exemplu ideal pentru modul în care se pot îmbina eficient mai mulți factori: spiritul antreprenorial, banii europeni și cadrul legislativ favorabil. Poveștile de succes ale companiilor arată că s-a creat un mediu potrivit pentru o dezvoltare competitivă a economiei. Prin revizuirea legii, vom aduce facilităţi fiscale, astfel încât autorităţile locale și universităţile să fie încurajate să investească în astfel de incubatoare de afaceri”, a declarat ministrul pentru mediul de afaceri.

În întrebările pe care le-au adresat ministrului, oamenii de afaceri harghițeni s-au arătat preocupați de disponibilitatea și calitatea forței de muncă, programele guvernamentale și europene de finanțare, accesul dificil la materii prime și penetrarea piețelor noi. Pe lângă răspunsurile detaliate, Ștefan-Radu Oprea a prezentat programele guvernamentale dedicate antreprenoriatului, educației duale și promovării exporturilor.

Programul Start-Up Nation 2017 a subvenționat proiectele a 67 antreprenori aflați la început de drum, din care 45 în producție, 16 în servicii și 6 în IT. Acestea au creat în total 163 locuri de muncă, datorită cărora 124 persoane defavorizate, șomeri sau tineri absolvenți și-au găsit de lucru.

La ultima ediție Start-Up Nation, au aplicat 343 de companii din întreg județul, 148 derulând activități în producție, 6 în IT și 189 în servicii sau industrii creative.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.