Protest la Ministerul de Finanțe

Sursa foto: www.universuljuridic.ro

Un alt protest este anunțat pentru ora 15:00 la Ministerul de Finanțe. ONG-urile sunt nemulțumite că, pentru a primi în continuare, după 1 aprilie, donații și sponsorizări, trebuie să se înscrie într-un registru la ANAF.

Un proiect de ordin, care să lămurească modul de înscriere a ONG-urilor în registru, a fost publicat abia aseară de Ministerul de Finanțe.

Oana Gheorghiu, de la Asociația ”Dăruiește Viață” spune că totul este o bătaie de joc ce nu mai poate fi tolerată.

“Faptul că ne obligă pe noi să mai venim încă o dată să le mai depunem niște hârtii, face parte din tradiționala birocrație românească și învârtitul hârtiilor între instituții. Lăsând la o parte toată această birocrație până la data de 15 martie, acest registru ar fi trebuit să fie funcțional astfel încât noi, ONG-urile să avem timpul necesar să ne înregistrăm și, în primul rând, să știm exact care este procedura prin care ne înscriem, dat fiind faptul că de la 1 aprilie noi nu mai putem colecta fonduri dacă nu suntem în acel registru. Și ne mai mirăm că nu avem autostrăzi, școli, spitale. Astăzi, la ora 15:00, vom fi în față la Ministerul de Finanțe pentru a trage un semnal de alarmă asupra modului absolut de netolerat, în care Ministerul de Finanțe ne tratează pe noi ca cetățeni și ca ONG-uri. Ministerul a publicat un proiect de ordin care să reglementeze acel registru, dar ceea ce scrie acolo este absolut ilogic și de neacceptat pentru că nu încearcă decât să ne pună bețe în roate, să ne pună pe drumuri și să ne plimbe între diverse administrații locale și centrale. Noi, lucrurile astea, nu le mai tolerăm. Plătim taxe, suntem cetățeni care respectă legea, cerem să fim și noi respectați”, a spus Oana Gheorghiu, de la Asociația ”Dăruiește Viață”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.