Carmen Ivanov și Mihai Crăciun – ”A vorbi frumos ține de exercițiu”

Chiar înainte de weekend, matinalii Răzvan Petre și Marius Stoica au decis că vremea frumoasă trebuie să vină însoțită de idei pentru activități ale timpului liber. Astfel, invitații matinalului “Bună dimineața, București!” au fost Carmen Ivanov și Mihai Crăciun, care au vorbit despre dicție și importanța ei în viața noastră.

Jurnalist, autorul unor manuale de dicție, Carmen a realizat și primul audiobook interactiv din România.

“E important ca oamenii să știe că acest instrument există. Noi ne petrecem timpul în mașini și ai putea să faci ceva în tot acest timp. Eu încerc să îi fac pe oameni ca, atunci când asculă radio și nimeresc o piesă care nu le place, să treacă pe audiobook. Pe lângă radio, TV și actorie, toți oamenii comunică prin cuvinte. Este evident că orice meserie ai avea, ai nevoie de dicție. Asta dacă vrei să fii mai bun decât competitorul tău”, spune Carmen Ivanov.

Dacă vrei să afli ce este sintetizatorul vocal, cine sunt cei care au nevoie de cursuri de dicție, ce înseamnă “străfurnica” și cum a apărut acest personaj, ce exercițiu i-au dat cei doi lui Răzvan, vezi VIDEO.

Mihai Crăciun explică: “Dacă avem două persoane care merg la un interviu, iar una este mai experimentată, iar cealaltă neexperimentată, dar cu o dicție bună, aceasta din urmă va avea de câștigat în fața celei cu mai multă experiență.”

Carmen și Mihai recomandă aplicația gratuită dictie.ro, pe care Carmen Ivanov a creat-o: “Ca metodă de predare, noi mergem pe practică: exerciții și aplicatii. Asta se întâmplă la cursurile de dicție.”

Cei doi spun că atunci când ești foarte obosit este greu să îți controlezi toți mușchii, dar că ”a vorbi frumos ține de exercițiu.”

La dictie.ro, Carmen și Mihai sunt recunoscuți pentru faptul că produc schimbări.

”Dacă vedem că un om are o problemă, creăm un exercițiu pentru el,”, explică Mihai Crăciun. Carmen Ivanov punctează: ”E nevoie de exercițiu timp de o lună, o oră pe zi, zi de zi, ca să ajungi să corectezi vorbirea.”

Carmen Ivanov și Mihai Crăciun lansează o școală de televiziune pentru copii. Acolo, cei mici vor face dicție, actorie, televiziune și radio.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.