15 minute de protest! România vrea autostrăzi!

Românii au intrat, astăzi, în grevă timp de 15 minute în semn de protest față de lipsa autostrăzilor. Firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au oprit activitatea peste tot în țară.

În București s-au strâns oameni în Piața Universității și în fața Ministerului de Finanțe. Mai mulți șoferi au oprit pe Șoseaua Kiseleff, iar trecătorii au blocat trecerile de pietoni din zona Piața Victoriei.

Și pe autostrada A1, mai multe mașini au oprit pe banda de urgență.

Oamenii au răspuns astfel provocării ”România vrea autostrăzi”, inițiată de omul de afaceri Ștefan Mandachi. Suceveanul a ajuns în atenția publică după ce a construit un metru de autostradă între Voroneț și Putna, pentru a le demonstra autorităților că țara noastră ar putea avea șosele ca în vestul Europei.

Liderul ALDE şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că ritmul de construcţie al autostrăzilor a fost într-adevăr foarte lent.

”Sunt de părere că ritmul de construcţie a autostrăzilor din România a fost unul inacceptabil de lent şi aici este o responsabilitate partajată a tuturor partidelor care s-au derulat la putere, în România, în ultimii 20 de ani sau în ultimii 30 de ani, cum vreţi. Ceea ce eu vă pot spune este un motiv de satisfacţie, dar sigur minor, pentru mine, că anul acesta, în bugetul pe 2019, sunt prevăzute sumele necesare pentru realizarea proiectelor importante de infrastructură rutieră şi feroviară pe Moldova”, a spus Tăriceanu în ziua protestului.

De altfel, Partidul Social Democrat a anunţat că pe Autostrada Moldovei au început astăzi lucrările la varianta de ocolire a municipiului Bacău.

Mai multe informații despre demersul suceveanului Ștefan Mandachi găsiți AICI.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.