TAROM precizează că nu are în flota sa avioane de tipul Boeing 737-Max

Potrivit companiei, la ora actuală, TAROM operează o flotă de 25 de aeronave, iar aeronavele comandate, de tip 737 MAX 8, sunt programate să intre în producţie doar la finalul anului 2021.

Precizările operatorului român survin în contextul în care Agenţia Europeană pentru Siguranţă Aeriană a suspendat zborurile avioanelor Boeing 737-Max în Europa, după cele două accidente produse în ultimele cinci luni – cel din Etiopia, soldat cu 157 de morţi, şi unul în Indonezia, în luna octombrie a anului trecut, când 189 de persoane şi-au pierdut viaţa. Accidentele s-au produs în condiţii similare, la câteva minute după decolare.

China a fost prima ţară care a suspendat zborul acestor aparate, în urmă cu două zile, iar măsuri similare au fost adoptate şi de alte state ale lumii..

În schimb, operatorii americani nu au anunţat nicio măsură de oprire la sol a respectivelor avioane, în timp ce producătorul Boeing a transmis că Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA nu a emis deocamdată nicio dispoziţie obligatorie privind Boeing 737 MAX.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.