Simona Halep eliminată la Indian Wells

Prima rachetă a României cedează în turneul american în faţa unei jucătoare de numai 19, situată pe locul 61 WTA. Marketa Vondrousova furnizează ASTFEL cea mai mare surpriză de la Indian Wells şi o învinge pe Simona Halep favorita doi a turneului, în trei seturi cu 6-2, 3-6, 6-2.
În primul set Simona a fost parcă o umbră a jucătoarei pe care o ştiam. Sportiva din România nu a reuşit să descifreze strategia unei adversare de mână stângă, o adversară care i-a întors tot jocul de dos. Cehoaica a lovit tot timpul în forţă şi a atacat, în timp ce Simona nu a reuşit decât să se apere şi câteodată să-şi surprindă şi ea adversara cu mingi pe colţurile terenului. Vondrousova câştigă foarte uşor primul set cu 6-2 şi se părea că şi manşa secundă va fi la discreţia ei.
În setul doi a doua rachetă a lumii îşi ridică nivelul de joc, nu mai face cadouri adversarei, serviciul revine în parametrii acceptabili, iar loviturile pe colţurile terenului o hârţuiesc tot timpul. Simona menţine un ritm alert al jocului, fapt care o determină pe cehoaică să greşească mai mult şi să nu mai aibă aceeaşi consistenţe a loviturilor ca în primul set.
Jucătoarea din România câştigă actul doi al partidei cu 6-3 şi trimite meciul în decisiv.
Înainte de începerea ultimului set, Simona cere o scurtă întervenţie medicală, dar reia jocul.
Din păcate în manşa decisivă, Halep nu mai regăseşte soluţiile adecvate pentru a contracara jocul cehoaicei de 19 ani, care întoarce aproape toate mingiile în teren şi dă dovadă de o condiţie fizică superioară Simonei.
Vondrousova se desprinde la 4-1 şi apoi câştigă şi ultimul set cu 6-2.
Cehoaica se califică astfei în sferturile turneului de la Indian Wells, unde o va întâlni pe câştigătoarea din partida dintre ucrainianca Svitolina şi australianca Barty.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.