Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 martie

CINEMA

* Cinemateca Docuart prezintă, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor, documentarul „Momente de tăcere” în regia lui Ion Donică, în care simplitatea oamenilor de la ţară şi atmosfera magică a spaţiului rural se contopesc într-o călătorie misterioasă.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30, are loc proiecţia în avanpremieră a dramei „Pajaros de verano / Păsări călătoare”, propunerea Columbiei la Premiile Oscar ajunsă pe lista scurtă pentru categoria Cel mai bun film străin, realizată de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, a cărei acţiune se petrece în Nordul Columbiei, între anii 1960 şi 1980, în societate condusă de tradiţii şi construită în jurul familiei a tribului Wayuu. Rapayet şi familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atraşi de bani şi de putere, îşi abandonează ritualurile şi credinţele, închinându-se unor noi zei: lăcomia şi crima. Astfel se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

MUZICĂ

* În cadrul Stagiunii de colecţie, la Biblioteca Naţională a României de la ora 17:30 începe un eveniment în premieră, intitulat „Intersectări culturale”, ce-i are ca protagonişti pe actorul Marius Bodochi, violonistul Ladislau Csendes şi pianista Dolores Chelariu. Printre documentele prezentate în cadrul expoziţiei adiacente de partituri cu semnificaţii istorice, se află: volumul „Contribuţii la cunoaşterea operei lui George Enescu – manuscrise in facsimil”, apărut în 1956, ca un supliment al revistei „Muzica”. Gazde şi ghizi printre manuscrise, tipărituri şi artişti sunt Raluca Bucinschi şi Sebastian Crăciun.

* De la ora 21:00, în Berăria H are loc BALUL BALURILOR #theBestOfThemAll – a 3-a ediţie consecutivă la care participă: ADDA cu un super show în calitate de invitat special, DJ Kriss & MC Coco care vor încinge scena şi ringul de dans pe tot parcursul nopţii.

SPECTACOLE

* Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95) deschide o nouă serie de evenimente, azi, de la ora 19:00, cu spectacolul „Interior 0”, despre cele şi cei cu suflete varză în căutarea unor puncte de stabilitate, de şi cu Gabi Albu, Alex Bălă, Paul Dunca, Nicoleta Lefter, Mihaela Michailov, Katia Pascariu şi Lavinia Branişte, a cărei carte omonimă, ce stă la baza reprezentaţiei teatrale, este prezentată de la ora 20:30.

* Liviu Andrei, Andra Iulia Stoicescu, Cristi Toma şi Mihai Căpăţînă vă invită să-i urmăriţi în câteva momente comice, în Clubul Ţăranului, începând cu ora 20:00.

EXPOZIŢIE

Expoziţia de pictură „Here I am” a artistei kazahe Leyla Mahat este vernisată, la ora 18:00, la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.