Bucurestiul va avea in sfarsit o Sala Polivalenta!

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investitii „Sala Multifunctionala – Complex Sportiv Lia Manoliu”.

  Primarul General, Gabriela Firea: „Realizarea unei sali polivalente reprezinta  un proiect deosebit de important, asteptat de toti bucurestenii si nu numai. Este vorba despre constructia unei Sali Polivalente de mare capacitate, cca 20.000 de locuri, care sa gazduiasca competitii sportive de cel mai inalt nivel, precum si concerte sau alte evenimente culturale. Odata finalizat, acest obiectiv de investitii va avea o contributie majora in cresterea atractivitatii turistice a Bucurestiului, prin includerea acestuia in calendarul international al manifestarilor artistice si sportive. Dupa cum stiti acest proiect a parcurs o adevarata epopee, noi fiind practic pusi in situatia de a lua totul de la capat, dupa ce licitatia initiata in anii trecuti a trebuit sa fie anulata din pricina contestatiilor”.

 

 

 

In cadrul sedintei CGMB, Primarul General a precizat ca indicatorii tehnico-economici supusi dezbaterii si votului CGMB pentru realizarea Salii Polivalente sunt rezultati din studiul de fezabilitate intocmit de Compania Municipala Dezvoltare Durabila SA.

 

 

 

 

In ceea ce priveste durata de executie, edilul sef a mentionat ca aceasta va fi de maxim trei ani. De asemenea, Sala Polivalenta va dispune si de o parcare subterana cu 380 de locuri si 5 terenuri de sport adiacente construcției.
Costul total estimat al investitiei este de 138 milioane euro, din care 103 milioane euro lucrari de constructii si montaj.

 

 

 

Sala Multifunctionala va fi realizata in incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu, pe b-dul Basarabia nr. 37-39, in imediata apropiere a Arenei Nationale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.