”Un lucru absolut remarcabil” – o carte despre generația Z, dilemele și sensibilitățile ei

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită, mai ales dacă vreți să înțelegeți cât mai bine generatia Z, adică acești tineri aflați într-o simbioză perfectă cu tehnologia. Ei bine, o astfel de carte este ”Un lucru absolut remarcabil” scrisă de Hank Green, o adevărată celebritate online, și apărută la editura Leda.

Atunci când o astfel de carte este scrisă de un super-vlogger și influencer, nu poți decât să o iei în serios chiar dacă are și mult umor.

Eroina principală a cărții este April, o tânără de 23 de ani, dintr-o familie înstărită care își începe confesiunea spunându-ne că a făcut o greșeală. Ce se întâmplase de fapt?

Într-o noapte, întorcâțndu-se de la muncă, April descoperă, din întâmplare, o reprezentare de trei metri a unui robot îmbrăcat în armură de samurai pe care îl botează Carl. Numai că statui similare se pare că există peste tot în lume și întreaga omenire devine, peste noapte, de-a dreptul obsedată să înțeleagă cine sunt, de unde au apărut, cine le-a creat și, mai ales, cărui scop slujesc bizarele monumente care seamănă prea mult cu puternicii Transformeri ca sa nu facă parte dintr-un plan.

April, ca descoperitoare a straniilor statui, se vede aruncată chiar în mijlocul unei furtuni mediatice, care îi transformă viața, relațiile și felul de a fi.

De fapt cartea, scrisă cu curaj de Hank Green care a fost numit și ”unul dintre cei mai populari profesori de științe din America”, este despre partea neplăcută a celebrității dobândite pe online, dar și despre întrebări existențiale și dileme pe care cei născuți după apariția internetului ajung să și le pună.

Unele dintre aceste dileme sunt aceleași ca ale părinților lor dar altele sunt apărute de curând.

Ce va face April până la urmă? Ei bine aceasta rămâne să o aflați singuri atunci când veți citi cartea pe care nu o veți mai lăsa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.