Targ de mucenici cu jumari, carnati si ciolan

dav

de Mircea Apostolescu

In parcul Național, chiar pe aleile de la prima intrare dinspre bd. Basarabia este deschis in acest week-end Târgul de Mucenici.
Soare, lume multă, foială, muzică populară răsunând de undeva din niște boxe mai rablagite dar atracțiile culinare merită efortul de a ajunge până aici.
Puteți găsi, desigur, mucenici, atât din cei muntenești, cu zeamă sau bolindeți, cum li se mai spune, cât și din cei moldovenești, din aluat de cozonac, unși cu miere și presărați cu nucă.
Dar, pe lângă mucenici, pe grătarele încinse încă de dimineață, sfârâie cârnați proaspeți și afumați, coaste, jumări, frigărui si ciolan de porc cu varză, care miroase încă de la intarea în parc.
O mențiune specială merită plăcintarul de la Timișoara care serveste plăcinte ca la mama acasă, puțin pipărate și fierbinți: cu varză, cu carne, cu mac sau cu mere și scorțișoară.
Merita, având în vedere că urmează un post lung și anevoios..

 

text&foto: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.