Groapa de gunoi Chiajna e ilegală din 1999!

Avocatul Mihai Drăgan spune că acestă groapă de gunoi, de la Chiajna, ar fi ilegală încă de la înființarea sa, în 1999. Tot ce s-a întâmplat, de atunci încoace, este, de asemenea ilegal, susține avocatul.

Cu 20 de ani în urmă, Primăria Capitalei scoatea la licitație concesionarea ecologizării operării gropii de gunoi Giulești- Sârbi. Acolo, fuseseră depozitate resturile rămase după cutremurul din 1977. Licitația a fost câștigată de către Compania Iridex.

Numai că, în luna imediat următoare încheierii contractului de concesiune, locația viitoarei gropi de gunoi a fost mutată pe cele 16,5 hectare de teren concesionate de către Primăria Chiajna Municipiului București. La vremea respectivă, pe terenul respectiv era o pășune.

”Deoarece Iridex nu a realizat obiectul contractului de concesiune, respectiv ecologizarea și exploatarea gropii de gunoi Giulești-Sârbi, contractul de concesiune din 1999 este lovit de nulitate. Pe cale de consecință, toate actele juridice încheiate, din 1999 până astăzi, pe baza respectivului contract sunt lovite și ele de nulitate, pe baza principiului „accesoriul urmează principalul”, explică avocatul Mihai Drăgan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.