Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 8 martie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film DaKINO, a programat la Cinema Muzeul Ţăranului:

–  de la ora 17:00, filmul documentar în premieră „Distanţa dintre mine şi mine”, portret al Ninei Cassian realizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu;

–  de la ora 19:00, cele 6 scurtmetraje din primul calup al secţiunii competiţionale;

–  de la ora 21:00, drama romantică „If Beale Street Could Talk”, realizată de Barry Jenkins, cu  KiKi Layne, Stephan James şi Regina King care a fost distinsă cu premiile Oscar şi Globul de Aur, pentru rolul secundar jucat în această poveste a unei femei din Harlem îşi accceptă sarcina în timp ce se luptă, împreună cu familia sa să dovedească nevinovăţia logodnicului ei acuzat de o crimă.

* Noua ediţie de Cineclub Film Meniu, ce începe de la ora 19:00 la Cinemateca Eforie, are tema „Girls on Film” şi vă prezintă  drama conjugală „Stop cadru la masă”, inspirată după romanul „Plexul solar” de Ştefan Iureş, regizată în 1982 de Ada Pistiner, cu: Dorina Lazăr, Aleksandr Kalyagin, Anda Călugăreanu.

MUZICĂ

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la concertul special de Ziua Femeii „Iubeşte Femeia” susţinut de soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Cvintet, de la ora 18:00, la Palatul Suţu.

* Ziua Femeii este sărbătorită şi la Sala Radio printr-un concert extraordinar dat, de la ora 19:00, de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Nicolae Moldoveanu, al cărui punct culminant este „Simfonia fantastică”, o transpunere în muzică a iubirii pasionale şi obsesive a compozitorului Hector Berlioz pentru o actriţă irlandeză. Programul concertului mai cuprinde: Rapsodia română nr. 1 în La de G. Enescu şi Concertul nr. 1 în la pentru violoncel şi orchestră – solist Răzvan Suma. Concertul este parte din programele „Sezonul România – Franţa 2019” şi „Berlioz – 150 de ani de la naştere”.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, având în program: Uvertura tragică de Johannes Brahms; Concertul nr. 2, în re, pentru vioară şi orchestră de Henryk Wieniawski – solist Jakub Jakowicz şi Simfonia nr. 1, în do de Johannes Brahms.

* Festivalul Jazz in Church a programat deseară în Biserica Lutherană concertele susţinute de pianista Branka Parlic (de la ora 19:00) şi Trygve Seim Quartet, ce interpretează noul material discografic transfrontalier numit „Helsinki Songs” (de la ora 21:00).

* În Clubul Fabrica, de la ora 19:00 are loc un triplu concert având ca protagoniste trupele: Imperial Age (RU), Metalwings (BGR) şi Stonelight (RO).

* De la ora 20:00, Ada Milea cântă piese de pe primul ei album „Republica Mioritică România” în Green Hours jazz-café.

* În acest week-end în Quantic Club are loc cea de-a III-a ediţie a SoundArt Festival, dedicat stilurilor progressive şi stoner rock/metal. În prima seară, de pe la ora 20:00 cântă trupele: Perihelion, Gorilla Pulp, Purple Caravan, Zammorian.

* Doina Antohi & Ionel Barac susţin un MicroConcert de la ora 21:00 în Improteca (Str. Comăniţa, nr 9)

* Tot de la ora 21:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, trupa Urma susţine un concert în cadrul unui eveniment mai larg de Ziua Femeii ce mai cuprinde: de la ora 19:30, vernisajul expoziţiei „Frumuseţea Nevăzută”, la Galeria Odeon Studio şi spectacolul „Gardenia”, de Elżbieta Chowaniec (Polonia) în regia lui  Zoltán Balázs (Ungaria), cu Antoaneta Zaharia, Paula Niculiță, Simona Popescu, Mădălina Ciotea la Sala Studio ale aceluiaşi teatru.

* În True Social Club (Str. Covaci, nr. 19), de la ora 22:00 începe Ladies` Night cu trupa FreeStay.

* „Love the Girls” se intitulează concertul susţinut de Jukebox şi Bella Santiago, de la ora 22:30 în Hard Rock Café.

ALTE EVENIMENTE

Săptămâna Sunetului la Bucureşti se apropie de final, astăzi la Goethe Institut – Pavilion 32  având loc penultimele două evenimente:

– de la ora 19:00, „Sound Art in public space”, o conferinţă despre arta sonoră şi legătura dintre sunet şi spaţiu susţinută de Carsten Seiffarth;

– de la ora 20:00, „Concert solo cu dispozitive neobişnuite” realizat de Erwin Stache folosindu-se de o sumedenie de obiecte dincolo de scopul iniţial pentru care au fost create care dau naştere unor universuri sonore simple sau complexe.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.