Pe 8 martie surprinde-o cu o masa pregatita chiar de tine!

Nu iti trebuie specializare in domeniu, ai nevoie doar de dragoste, bunavointa si cateva ingrediente savuroase cu care sa o cuceresti!

Joi pe 7 martie intr-o editie speciala a emisiunii In Comunitate, Gabriella Pascaru Bisi iti face o demonstratie practica de gatit in restaurantul Thalia (str. Sevastopol nr.8).

Urmareste emisiunea live pe facebook, urmeaza intru totul reteta Gabriellei si surprinde-ti partenera pe 8 martie cu rulouri de pui cu fistic si jambon pe pat din sos de rosii/Flori de dovleac in tempura de bere si Mousse din fructe indulcit cu Green Sugar.

Gabriella Pascaru Bisi, cine esti, ce faci si de ce?
Am studiat muzica, dupa mai multi ani de resurse umane si in final moneda internationala si nu lucrez in nici una dintre specializarile mele. Sunt o fire foarte curioasa pentru tot ceea ce este nou, acasa mi s-au dat aripi catre cunoastere, catre nou si pentru acest lucru voi fi etern recunoscatoare. Multi ani de comunicare, am lucrat si intr-o multinationala in Elvetia unde am invatat foarte multe lucruri care imi sunt folositoare si astazi. Blogul Arta Gustului s-a nascut dintr-o pasiune veche pentru gastronomie, pasiune mostenita de la bunica mea. Sunt implicata in mai multe proiecte de educatie alimentara in scoli, proiecte create de mine si proiecte coordonate impreuna cu Colegiul Tehnic Mihai Bravu. Sunt pasionata de muzica, literatura, teatru, dans, fotografie, calatorii.

Proiecte Marca Gabriella P. B. pe care ai vrea sa le stie toata lumea
Proiectele din acest an sunt multe, dar as vrea sa mentionez Alimentatie rationala pentru sanatate care ajunge la inceputul lunii mai, la cea de a 4-a editie si in decembrie editia de iarna cu numarul 5; apoi urmeaza a doua mea prezenta la Bio Life&Style si desigur „copilul de suflet”, campania Misiune copii sanatosi ce va strabate tara.

De curand am devenit mentor la Academia IAA unde voi lucra cu cei mai buni studenti selectati de la Facultatea de Comunicare, carora doresc sa le transmit din cunostintele si experientele asimilate de-a lungul anilor.

Si printre toate cele s-a nascut si proiectul Academia Arta Gustului, ce va deveni un spatiu de team building, training-uri, cursuri si evenimente speciale in mijlocul naturii. Asadar asa cum puteti observa, nu ma opresc nici macar sa imi trag sufletul, zilele mele sunt lungi dar foarte frumoase.

Ce crezi ca dorec femeile in general?
Depinde de la femeie la femeie, in plus daca luam in calcul actualul context al societatii noastre in care non valoarea trece pe post de valoare, consider intrebarea destul de dificila. Printre dorinte nerostite si fantezii interzise, femeile sunt in cautarea de noi fantezii (sssst: nu o sa recunoasca niciodata). Una peste alta, femeile doresc barbati care au capacitatea de a se angaja intr-o relatie, in acelasi timp vor sa se simta protejate si daca este posibil ca partenerul sa fie si aratos….este perfect. Vor un barbat care sa le influenteze in mod pozitiv care stie sa ia decizii importante. Veti spune ca este o utopie dar nu este asa, chiar exista barbati asa. Femeile vor sa rada, le plac barbatii autoironici care stiu sa dezamorseze situatiile dificile. Vor in acel barbat un bun amant si deopotriva un bun prieten pentru ca daca este adevarat faptul ca femeilor le place sa vorbeasca, barbatul trebuie sa stie sa asculte, ceea ce nu-i de colea. Cu toate acestea, stim ca este cvasi imposibil sa intram in psihicul unei femei.

Dar in farfurie?
De gustibus non est disputandum! Mie de pilda imi plac gusturile simple, prezentate in stil gourmet. In acelasi timp imi place sa testez tot ceea ce este nou.

Ce isi dorec barbatii in general?
La fel ca noi femeile, vor sa se indragosteasca si sa fie iubiti. Vor o femeie alaturi de care sa se distreze, o femeie care sa ii sprijine si care sa ii faca sa se simta „at home” si nu „in the house”. Un grup de cercetatori au deliberat ca oamenii casatoriti sunt mai fericiti decat burlacii si ca traiesc mai indelungat. Ceea ce este cert, este faptul ca atat noi femeile cat si barbatii ne dorim aceleasi lucruri, spuse sau aratate in feluri diferite, dar pana la urma sunt aceleasi. Ceea ce consider eu foarte important intr-o relatie, este comunicarea si respectul.

Si in farfurie?
De obicei prefera felurile de mancare care le aduc aminte de mama sau de copilarie dar si aici depinde de foarte multi factori, unii sunt conservatori, altii sunt deschisi noutatilor.

De ce sunt mai mult chefi barbati decat femei?
Nu exista vreun motiv stiintific. Daca luam istoria gastronomie, trebuie sa stim ca prima persoana care a obtinut trei stele Michelin a fost frantuzoaica Eugenie Brazier. Daca consideram opiniile expertilor din industria gastronomica, exista mai multe motive printre care una „istorica”: chiar daca in bucatariile de acasa au fost intotdeauna femeile, in bucatariile restaurantelor au fost mai ales barbatii. Multi barbati din gastronomie considera ca femeile nu ar fi destul de puternice fizic si psihic pentru a lucra in bucatariile marilor restaurante, considerate drept medii de munca foarte stresante. Dar probabilul adevar referitor la intrebare, poate fi programul de lucru, multe femei incetand sa lucreze in bucatariile marilor restaurante inainte de a ajunge sa conduca una; pentru ca chefi lucreaza si 7 zile pe saptamana, de cele mai multe ori 12-14 ore, ceea ce este cvasi imposibil pentru o femeie chef care are familie.

Acasa, in familiile romanilor femeile sunt la comanda in bucatarie, ca sa nu zicem la cratita – nu neaparat, sunt multi barbati carora le place sa gateasca.

Diferenta dintre un chef femeie si unul barbat 
Daca vorbim despre un chef de elita, nu conteaza daca este femeie sau barbat, sunt putini oameni care ar reusi sa recunoasca un preparat realizat de catre un chef femeie versus unul preparat de catre un chef barbat. Si cu toate ca suntem sensibile, cred ca diferenta poate consta in sensibilitatea cu care marii chefi isi creaza preparatele.

Daca El vrea sa o surprinda cu o masa pregatita personal de 8 martie, ce ii recomanzi sa pregateasca
Ceva simplu si delicios dar voi raspunde la aceasta intrebare pe 7 Martie, in emisiunea In Comunitate, cu o demonstratie practica.

Doresc sa multumesc si pe aceasta cale companiilor care imi sunt alaturi si sustin evenimentele mele: Carrefour, Whirlpool, Parmafood Distribution Group, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Restaurantul Thalia, Microgreens Romania, Eisberg Iubesc Salatele,  Green Sugar, Cosul cu Legume Fructe, Fuchs Condimente, Kluth.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.