Irina Begu pierde în primul tur la Indian Wells

Eleva lui Adrian Marcu a luptat din greu, dar nu a reuşit o calificare în actul secund al turneului de tenis de la Indian Wells. Sportiva din România a pierdut după 2 ore şi 22 de minute în faţa unei adversare mai tânără cu zece ani. Jucătoare cu origini româneşti din Canada, Bianca Andreescu, a confirmat încă o dată rezultatele foarte bune de la începutul acestui an şi s-a impus în trei seturi cu 6-7(3), 6-3, 6-3.

Primul set a fost unul cu răsturnări spectaculoase de situaţie. Irina a început foarte bine, în timp ce Bianca a avut multe emoţii. Jucătoarea noastră a profitat de situaţie şi s-a distanţat foarte repede la 3-0 şi apoi la 4-1. Jocul sportivei din Canada începe să dea semene de revigorare şi se ajunge la 5-2. Irina iroseşte cu seninătate două mingi de set şi îi permite adversarei să reintre în joc şi să egaleze la 5, pentru ca apoi să trimită setul în tie break.
Din fericire Begu reuşeşte să fie jucătoarea mai calmă şi mai cerebrală şi reuşeşte să câştige prelungirile primului set la 3.

Din păcate în manşa secundă, efortul depus de sportiva din Bucureşti în primul set îşi spune cuvântul. Mult mai tânăra sa adversară preia conducerea ,,ostilităţilor” din teren şi impune un ritm mult mai alert de joc. Irina pare fără vlagă şi nu mai poate face nimic, pentru a contracara atacurile adversarei sale. Aşa cum era şi normal, sportiva de origine română se distanţează destul de uşor la 3-0 şi apoi la 4-0. Begu cu un ultim efort reuşeşte să strângă scorul la 5-3, dar nu poate mai mult şi cedează setul doi la 6-3.

În decisiv, ambele combatante sunt hotărâte să joace totul pe cartea atacului. La scorul de 1-1, echilibrul se rupe în favoare Irinei, care reuşeşte să facă break-ul şi să se distanţeze la 3-1. Andreescu nu renunţă la luptă, loveşte mai tare, riscă mai mult şi reuşeşte să egaleze 3, pentru ca apoi tot ea să preia conducerea cu 4-3. Nervii Irinei cedează, iar jocul ei pierde din acurateţe, greşeşte mingi relativ uşoare, dar care se transformă în puncte importante pentru adversară. Mai proaspătă şi cu un joc mai variat, cu lovituri mult mai puternice şi bine direcţionate, Bianca Andreescu se desprinde la 5-3 şi serveşte pentru câştigarea setului şi a partidei. Speranţa tenisului Canadian nu rateză oportunitatea ivită şi închide setul decisiv în favoarea ei cu 6-3.

În runda secundă a turneului de la Indian Wells, Bianca Andreescu o va întâlni pe Dominika Cibulkova din Slovacia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.