Cooperare în domeniul industriei 4.0 între România și Saxonia Inferioară

În cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde timp de două zile în Saxonia Inferioară, Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, s-a întâlnit azi, 7 martie, la Hanovra cu Stephan Weil, prim-ministrul landului german.

Cei doi oficiali au discutat despre diverse oportunități de colaborare economică, mai exact despre posibila participare a companiilor din Saxonia Inferioară în proiectele românești derulate în parteneriat public-privat, despre cooperarea în domeniile de avangardă ale industriei 4.0 (robotică, IT, tehnologia informației și a comunicațiilor) și organizarea anuală de forumuri bilaterale de afaceri.

”România este o destinație ideală pentru investițiile în industriile inovative. Am accentuat acest lucru prin mai multe argumente: ritmul de creștere a PIB din ultimii ani, un regim fiscal competitiv, competențele extraordinare în domeniul IT și schemele de ajutor de stat pentru investiții. Prosperitatea cetățenilor din UE depinde în viitor de promovarea unei creșteri dinamice și sustenabile, bazate de inovație și cooperare”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Pe agenda vizitei se mai află întâlniri cu Stephan Schostock, primarul orașului Hanovra, Gabriele Andretta, președinte al Parlamentului landului Saxonia Inferioară, Hauke Jagau, președintele Regiunii Hanovra, și cu Jutta Kremer, secretar de stat în Ministerul pentru Afaceri Europene şi Dezvoltare Regională al Landului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.