Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 martie

CINEMA

* Din cele cinci producţii nominalizate la categoria „Cel mai bun film european” a Premiilor Gopo, astăzi este proiectată doar drama-horror „Uciderea cerbului sacru”, realizată de Yorgos Lanthimos, de la ora 17:00, la Cinemateca Union. Colin Farrell interpretează pe Steven, un chirurg foarte bun căsătorit cu Anna, oftalmolog foarte respectat jucat de Nicole Kidman. Au o viaţă bună şi fericită, împreună cu cei doi copii, Kim, în vârstă de 14 ani şi Bob, de 12 ani. Steven se împrieteneşte cu Martin, un adolescent de 16 ani orfan de tată interpretat de Barry Keoghan, pe care chirurgul îl va lua sub aripa sa protectoare. Lucrurile iau însă o turnură sinistră, lumea lor începe să se destrame, iar Steven este pus în faţa unui sacrificiu de neimaginat.

* De astăzi până Duminică 10 martie la Cinema Muzeul Ţăranului se desfăşoară cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, primul din România de după 1989 şi, de asemenea, unul dintre cele mai vechi festivaluri de scurtmetraj din Europa de Est. În cadrul Galei de deschidere, ce are loc astă-seară, de la ora 19:30, este prezentată, în premieră în România, drama biografică „Boy Erased”, realizată de Joel Edgerton. Nominalizat la Globurile de Aur 2019 pentru Cel mai bun actor în rol principal – Lucas Hedges şi Cel mai bun cântec original, filmul se bazează pe memoriile lui Garrard Conley, unul din cei 700.000 de americani care au fost supuşi unei forme de terapie de conversie pentru persoane LGBT. Nicole Kidman şi Russell Crowe interpretează pe părinţii tânărului Jared, care hotărăsc ca acesta să urmeze respectiva terapie.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 18:30, în cadrul medalionului Stanley Kubrick, 20 de ani de la moarte (7 martie) rulează filmul SF „2001: O odisee spaţială” regizată în 1968, cu: Keir Dulea, Gary Lockwood, William Sylvester, Daniel Richter.

* De la ora 19:00, la Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film este proiectată drama „L’atelier / Atelierul”, realizată de Laurent Cantet, în care Marïna Fois o interpretează o scriitoare celebră ce organizează un atelier de vară la care participă un grup de tineri din sudul Franţei, din care face parte Antoine, un tânăr conflictual şi talentat jucat de Matthieu Lucci.

* La Institutul Italian de Cultură, tot de la ora 19:00, în cadrul programului Joia la film, rulează comedia dramatică „E’ stato il figlio” de Daniele Ciprì, cu: Toni Servillo, Giselda Volodi, Fabrizio Falco, Aurora Quattrocchi.

MUZICĂ

* Corul Academic Radio, cea mai longevivă formaţie vocal-simfonică din România, ce împlineşte în acest an 79 de ani de la înfiinţare, propune publicului, de la ora 19:00, la Sala Radio, un concert special de muzică franceză, intitulat sugestiv Hymne au Soleil (Imn închinat soarelui) şi prezentat cu prilejul Sezonului România-Franţa 2019. Conceput la iniţiativa dirijorului corului, Ciprian Ţuţu, evenimentul cuprinde creaţii semnate de compozitori celebri precum: Ravel, Debussy, Saint-Saëns, Gounod, Fauré ş.a.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, având în program: Uvertura tragică  şi Simfonia nr. 1, în do de Johannes Brahms; Concertul nr. 2, în re, pentru vioară şi orchestră de Henryk Wieniawski – solist Jakub Jakowicz.

* De astăzi, până Duminică 10 martie, Biserica Lutherană este gazdă a unei noi ediţii a Festivalului Jazz in Church. Deseară au loc primele două concerte susţinute de bosniacul Mario Batkovic, un magician de secol XXI al clasicului acordeon (de la ora 19:00), şi de proiectul „Il Pergolese” al cântăreţei emblematice de jazz a Italiei Maria Pia de Vito, căreia i se alătură: pianistul francez François Couturier, percuţionistul italian Michele Rabbia şi violoncelista germană Anja Lechner (de la ora 21:00).

* De la ora 21:00, formaţia Alex & The Fat Penguins susţine un concert acustic la UNteatru cu ocazia lansării celei mai recente piese: „Urlă Pământul”.

* Omul cu Şobolani dă un concert în Control Club, în deschiderea căruia, de la ora 21:00, cântă Barter.

* Tot de la ora 21:00, susţin concerte: Rockabella în The Pub-Universităţii şi Las Poftas în Expirat – Halele Carol.

* Un concert tribut Bon Jovi cu trupa italiană New Jersey începe de la ora 21:30 în Hard Rock Café.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.