Acord de colaborare între Radio România și RAI

La Roma a fost încheiat astăzi un acord de colaborare între Radio RAI și Radio România, semnat de administratorul delegat de la RAI, Fabrizio Salini, și președintele-director general al SRR, Georgică Severin.

Președintele radioului public a declarat că acordul cu RAI este o confirmare a strategiei pe care Radio România a abordat-o în ultimii ani, de a-și consolida relațiile cu marile companii publice de media.

Acordul semnat astăzi cu RAI vine după cel semnat în decembrie cu Radio France, iar Radio România se află în negocieri avansate și cu BBC, a spus președintele-director general al SRR.

„Acordul cu RAI mai are și un alt caracter specific, colegii noștri italieni au fost interesați de colaborarea cu noi și pentru faptul că în momentul de față cea mai importantă minoritate din Peninsulă sunt cetățenii României, care locuiesc, trăiesc și muncesc aici și, evident, în asemenea condiții, mai ales în situația în care ei participă la alegerile europene, la alegerile locale, RAI, ca orice structură serioasă de media publică, este interesată să intre în contact, să dezvolte programele și pentru românii de aici, din peninsula italiană. Evident, experiența noastră contează, la fel cum și experiența RAI în multe domenii. Toate aceste lucruri fac ca acordul sã fie extrem, extrem de important”, a precizat președintele-director general al SRR, Georgică Severin.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.