Motocicletele SMURD ies in trafic!

Conditiile meteo permit reintroducerea in interventie a motocicletelor SMURD aflate in dotarea ISU B-IF, motiv pentru care incepand de luni au fost desfasurate sedinte practice pentru reacomodare, atat in poligon, cat si in trafic, sub coordonarea unui instructor.

 

 

 

In anul 2018, pompierii-paramedici care incadreaza motocicletele SMURD au gestionat 2259 de interventii, timpul mediu de raspuns fiind mai mic de 5 minute.

 

 

 

 

 

Motocicletele pentru intervenţie urbană SMURD sunt folosite ca primă intervenţie medicală în București şi sunt amplasate în puncte temporare de dislocare (ex: Piata Unirii, Piata Victoriei, Dristor, Obor, Iuliu Maniu, Piata Sudului), acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat. Acest fapt conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor, până în momentul în care, în sprijin, ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport.

 

 

 

 

 

 

Motocicletele sunt alocate pentru evenimentele produse în locuri publice (pe stradă, în pieţe publice, staţii RATB, etc; exemple: accidente rutiere, persoane căzute pe stradă, alte tipuri de evenimente produse în afara clădirilor) la care sunt solicitate resurse medicale de prim ajutor calificat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.