Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 5 martie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, la cererea spectatorilor, drama franceză „Riscurile meseriei”, realizată în 1967 de André Cayatte, cu: Jacques Brel, Emmanuelle Riva, René Dary, Nadine Alari, Jacques Harden;

– de la ora 19:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama romantică „Jules şi Jim”, adaptare după romanul lui Henri-Pierre Roché regizată în 1962 de François Truffaut, cu: Jeanne Moreau, Oskar Werner, Henri Serre, Vanna Urbino, Marie Dubois.

* Institutul Francez continuă proiectul „Punct de cotitură 1989” cu un nou eveniment, ce începe de la ora 18:30, la Sala Elvire Popesco, cu proiecţia thriller-ului „Das Leben der anderen / Vieţile altora” realizat de Florian Henckel von Donnersmarck, cu Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch, Ulrich Tukur. Filmul spune povestea unui ofiţer de securitate est-german care primeşte misiunea de a spiona un dramaturg bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. În scurt timp, sensibilul şi meticulosul securist va fi pur şi simplu fascinat de lumea ce i se descoperă prin intermediul microfoanelor care împânzesc casa scriitorului. Dar, odată pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. Proiecţia este urmată, de la ora 20:45, de o dezbatere cu acces liber „Despre poliţiile secrete: amprente sociale înainte şi după 1989”, la care vor participa Gabriel Liiceanu, Germina Nagâţ – membru în colegiul CNSAS şi Marian Voicu – jurnalist TVR.

* La Institutul Cervantes în cadrul programului Espacio femenino, dedicat realizatoarelor de film şi culturii feminine, de la ora 19:00 rulează drama romantică „Los amores cobardes”, realizată anul trecut de Carmen Blanco.

MUZICĂ

* La Ateneul Român, de la ora 19:00 încep două recitaluri de pian susţinute de:

– Nicolae Dumitru, care interpretează, la Sala Mare, 12 preludii de Claude Debussy şi suita „Tablouri dintr-o expoziţie” de Modest Musorgski;

– Elena Gabriela Puchianu, la sala mică, unde are în program Sonatele în Mi şi în fa de Domenico Scarlatti, Sonata nr. 32, în do de Ludwig van Beethoven, Barcarolle de Frédéric Chopin şi „L’isle Joyeuse” de Claude Debussy.

* Aurelian Temişan înlocuieşte mărţişoarele cu şlagăre româneşti în concertul eveniment „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”, organizat de Primăria Capitalei prin ArCuB, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, de la ora 19:00.

* Holograf susţine un concert extraordinar la Sala Palatului, începând cu ora 20:00.

* După 4 ani de la lansarea primului lor album, Harlequin_Jack revin, de la ora 20:00, pe scena Control Club cu cel de-al doilea material discografic intitulat ATAXIA, având un sound nou, influenţat din muzica electro. Invitat special: #ZERO (Andrei Irode).

* Pinholes cântă, de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol. După concert, de la ora 23:00 începe Rockin’ Tuesdays cu George şi Georgescu.

* VUNK dă un concert plin de surprize în Hard Rock Café, de la ora 21:30.

* Trupa de folk alternativ Ţapinarii susţine un concert, de la ora 21:45, în Berăria H.

EXPOZIŢIE

De la ora 18:00, în Clubul Ţăranului elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, împreună cu mai mulţi liceeni din alte instituţii şi studenţi, îşi vor expune lucrările într-o expoziţie aritabilă cu vânzare. Toate fondurile strânse vor fi donate doamnei Paraschiv Chiţa, a cărei case a ars în întregime.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.