Gabriela Firea: Hotărârea privind înființarea Termoenergetica este viciată!

Primarul general Gabriela Firea a recunoscut, astăzi, că hotărârile de Consiliu General privind înființarea celor două noi companii, Termoenergetica, ce ar urma să preia activitatea RADET, și Termoenergetica Service, care ar urma să facă reparațiile la rețeaua de termoficare, au fost viciate. De aceea, săptămâna viitoare, va avea loc o nouă ședință a CGMB în cadrul căreia vor fi depuse la vot respectivele proiecte de hotărâre.
Gabriela Firea a afirmat că ar fi aflat în cursul zilei de vineri, din reclamația făcută de către consilierul municipal Orlando Culea, despre vicierea hotărârilor de Consiliu General. Astfel, un consilier municipal a votat un proiect de hotărâre prin care propria sa fiică a fost numită în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Termoenergetica. Edilul șef spune că nu a știut despre acest conflict de interese care viciază respectivele hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București.
În context trebuie amintit faptul că, pe 26 februarie, CGMB adopta un set de hotărâri prin care se urmărea asigurarea continuității serviciului public de încălzire în sistem centralizat. Prin aceste hotărâri erau înființate, cu vot de două treimi, două companii municipale care să preia activitatea RADET și, respectiv, activitatea de reparații a rețelei de termoficare.
Această soluție era menită să asigure continuitatea serviciului public de încălzire în sistem centralizat în cazul în care, pe 27 februarie, judecătorul sindic ar fi pronunțat falimentul RADET.
În acest moment, nulitatea hotărârilor adoptate de către CGMB pe 26 februarie și evoluția incertă a procedurii judiciare de insolvență ridică semne de întrebare în ceea ce privește continuitatea serviciului de termoficare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.