Ion Caramitru, Mircea Dinescu și Emil Boroghină, invitați ai teatrului ploieștean

La împlinirea a 70 de ani de existență a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, conducerea instituției a anunțat câteva inițiative culturale. Astfel, începând cu data simbolică de 4 martie 2019 (simbolică întrucât a fost data morții tragice a marelui actor al cărui nume îl poartă teatrul ploieștean) vor fi organizate ”Conferințele de la Teatru”.

La prima ediție, invitați vor fi Ion Caramitru și violonistul Adrian Naidin.
Următoarele ediții îi vor aduce în fața publicului din oraș pe cunoscutul poet și publicist Mircea Dinescu și pe actorul Emil Boroghină, fostul director al Teatrului Marin Sorescu din Craiova și fondator al Festivalului Internațional Shakespeare.

O altă inițiativă, cu un profil ceva mai popular, o constituie Garden Party, un eveniment organizat pe Hipodromul Ploiești în data de 31 mai, ce va include invitați speciali, demonstrații de călărie, concerte. Prezentatorul evenimentului de pe hipodrom va fi cel mai probabil Cătălin Măruță, a dezvăluit Mihaela Rus, directoarea teatrului, care a fost sunată de vedeta mondenă chiar în timpul derulării conferinței de presă.

În sfârșit, o altă inițiativă, menită a câștiga și a fideliza public pentru instituția de cultură, o constituie Gift Card-urile cu ajutorul cărora posesorii lor pot merge la două sau cinci spectacole de teatru diferite.

La conferința de presă a fost prezent și viceprimarul Ploieștiului Cristian Ganea. ”Serbăm 70 de ani de existență a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. O vârstă superbă, care ne obligă să continuăm să sprijinim proiectele frumoase ale echipei de conducere a teatrului. Doamna Mihaela Rus a demonstrat că se poate face cultură la nivel înalt și în așa-numitul Oraș al Aurului Negru și o felicit pentru toate ideile, uneori nebunești, pe care le pune în practică, dând dovadă de un profesionalism desăvârșit!”, a declarat viceprimarul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.