Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 1 martie

CINEMA

La Cinemateca Eforie, în ciclul Seara de Cannes, de la ora 19:00 rulează drama de război distinsă cu Marele Premiu „Roma, oraş deschis”, realizată în 1945 de Roberto Rossellini, cu: Anna Magnani, Aldo Fabrizi, Marcello Pagliero, Maria Michi, Francesco Grandjacquet.

MUZICĂ

* Orchestra Naţională Radio vă oferă primele mărţişoare muzicale în concertul din această săptămână, pe care-l susţine deseară, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului libanez Lubnan Baalbaki şi avându-l ca solist pe Alexandru Tomescu, care cântă pe vioara de patrimoniu Stradivarius Elder-Voicu. În program: Uvertura operei „La Princesse Jaune” şi Concertul nr. 3 în si pentru vioară şi orchestră de Camille Saint-Saëns, precum şi Simfonia nr. 3 – „Eroica” de Ludwig van Beethoven. La finalul concertului, în foaierul central al Sălii Radio, violonistul Alexandru Tomescu acordă autografe pe albumul „Radio România 90”, apărut la Casa Radio.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Christian Badea, având în program: Concertul în Re pentru vioară şi orchestră de Erich Wolfgang Korngold – solistă Ioana Cristina Goicea şi Simfonia nr. 5 de Dmitri Şostakovici.

* Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41) vă invită, de la ora 19:00, la recitalul intitulat „Luigi Tenco, Fabrizio De André & Genova. Omaggio a una grande città mediterranea”, de şi cu Elena Buttiero şi Ferdinando Molteni.

* Tânăra pianistă Sînziana Mircea interpretează valsuri şi nocturne de Chopin în cadrul unui recital ce începe de la ora 19:00, în Main Square din ParkLake Shopping Center.

* „Spring time blues” se intitulează concertul sold out pe care-l dă Jurjak, de la ora 19:00, în Expirat Club – Halele Carol.

* Implant Pentru Refuz şi Nick Făgădar (Luna Amară) lansează un nou single, al treilea extras de pe viitorul lor album, într-un concert susţinut, de la ora 20:00, în Quantic Club.

* Tot de la ora 20:00, Trei de jazz (Ana Dubyk – voce, Teodora Spînu – voce şi Lucas Contreras – chitară) cântă în Green Hours Jazz-Café.

* Trupa Pistol cu Capse vine cu două noi single-uri în concertul pe care-l dă în Clubul Fabrica, în deschiderea căruia, de la ora 21:00, cântă Nuanţe şi Zero Fox Given.

* Tot de la ora 21:00, Jean Gavril susţine un concert în The Pub – Universităţii.

* Emeric Imre şi Jimi Laco cântă în Mojo Club (Str. Gabroveni, nr. 14), de la ora 22:30.

* Tot de la ora 22:30, Red Parlament susţine un concert în Hard Rock Café.

* Concertul dat de Pepe, de la ora 23:15, în Berăria H este sold out.

SPECTACOLE

* Opera Comică pentru Copii prezintă, de la ora 18:30, la Sala Mare, avanpremiera baletului „Alice în Ţara Minunilor”, în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu. Premiera are loc în zilele de 2 şi 3 martie, de la orele 17:00, respectiv 11:00.

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la spectacolul „Uimitoarele aventuri ale unor pârliţi” susţinut de Irina Movilă şi Marius Drăguş – MAGITOT de la ora 19.00, la Casa Filipescu-Cesianu.

EXPOZIŢII

* „Daruri cromatice” se intitulează expoziţia ce cuprinde picturi şi lucrări grafice realizate de Cristina Gloria Oprişa, vernisată, la ora 17:00, la Piaţa Spania Gallery (Str. Aleu Russo, nr. 15-19, et. 7), unde poate fi vizitată până pe 15 martie.

* Vernisajul unei noi expoziţii de bandă desenată a pictorului şi ilustratorului de carte Albin Stănescu are loc la ora 18:30, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, unde poate fi vizionată până la sfârşitul lunii.

EVENIMENT

Prima ediţie din anul acesta a seriei de întâlniri între liceeni şi scriitori români, „Observator Lyceum”, iniţiată de revista „Observator cultural”, începe de la ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (strada Nicolae Creţulescu, nr. 8) şi o are ca invitată pe Nora Iuga, autoarea volumului de poezie „Alături cu drumu”, ce constituie subiectul dezbaterii de astă-seară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.