Beneficiile vitaminei C

Sursa foto: www.secom.ro

Vitamina C se numără printre principalele vitamine din organism. Una dintre cele mai importante funcţii pe care le îndeplineşte este formarea oaselor, dinţilor, ţesuturilor şi absorbţia fierului.

Printre simptomele deficienţei de vitamina C sunt pielea uscată şi descuamată, din cauza faptului că această vitamină menţine pielea sănătoasă, protejând-o de daune oxidative cauzate de expunerea la soare şi substanţe poluante, cum ar fi fumul de ţigară.

Sursa foto: www.eva.ro

Lipsa vitaminei C duce la dezvoltarea infecţiilor cronice. Ea este extrem de importantă pentru mecanismele de apărare ale corpului, sporind rezistenţa la boli infecţioase şi facilitând adaptarea la temperaturi scăzute. V

Aceasta este, de asemenea, asociată cu sănătatea emoţională, iar dacă nivelul său este scăzut, acest lucru poate duce la iritaţie, agitaţie şi instabilitate mentală. De asemenea, oboseala constantă poate fi o alarmă a corpului care are nevoie de vitamine, inclusiv de vitamina C.

Aceasta joacă un rol important în vindecarea rănilor, deoarece contribuie la alimentarea cu oxigen şi la sănătatea celulară. Consumul de vitamine ajută la menţinerea pielii frumoase şi sănătoase.

Alimentele cu un conţinut ridicat de vitamina C sunt citricele, căpşunile, ananasul, kiwi, ardeii, varza de Bruxelles.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.