Aurelian Bădulescu rămâne viceprimar general al Capitalei!

O parte dintre consilierii municipali, 22 de consilieri aparținând PSD și ALDE, au convocat o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi s-au aflat două puncte.

Primul proiect de hotărâre a vizat demiterea viceprimarului general al Capitalei, Aurelian Bădulescu, iar cel de-al doilea a fost alegerea unui nou viceprimar.

Primul proiect necesita o majoritate de două treimi, în timp ce al doilea ar fi putut fi adoptat cu o majoritate simplă de jumătate plus unul din numărul consilierilor municipali.

În deschiderea ședinței, primarul general Gabriela Firea a declarat: „În afară de câteva momente în care nu a avut un limbaj adecvat, în care i-am spus că nu e un mod frumos de a se adresa, eu sunt mulțumită de activitatea domnului Bădulescu. Pe de altă parte, citind ieri după ședință, invectivele unor colegi, remarcile domnului Bădulescu cumva se înscriau în modul de limbaj din ultima periaodă. Sunt convinsă că și mulți dintre voi simțiți ca mine, domnul Bădulescu a muncit foarte mult alături de mine, a fost non-stop la primărie și este, da, nu îi cântâm prohodul. Votul este suveran. Chiar dumneavoastră mi-ați spus de multe ori, chiar și cei care ați convocat ședința, că îl apreciați pentru puterea sa, a muncit de dimineață până noaptea și în weekend, fără concedii”

Edilul șef a continuat acest laudatio la adresa viceprimarilor Capitalei: „Am doi colegi viceprimari care au muncit pentru lucruri bune. Știți că nu ne-a fost deloc ușor cu toate proiectele blocate pe care le-am primit. Acum, că s-a ajuns la acest conflict, trebuie cumva gestionat. Ultima intervenție care i se reproșează este cea la masacrarea bugetului Capitalei. Dacă a avut câteva intervenții în care nu a vorbit elevat, cred că ar trebui să înțelegem această supărare și cred că toți consilierii trebuie să fie supărați. Dar primează acum factorul politic. Politicul bate administrația. Nu pot ura succes la acest demers, dar respectăm legea. Sunt sigură că fiecare consilier va vota propriei conștiințe și cu gândul la bucureșteni”.

Aurelian Bădulescu a declarat: „Apelez uneori la registrul de înjurături, dar asta se datorează atitudinii dumneavoastră, stimați colegi de la USR. Azi e ședință extraordinară și nu pot fi introduse proiecte pe ordine de zi. Azi ne-am întâlnit pentru un lucru și ce propuneți dumneavoastră nu poate fi tratat în ședința de astăzi. Astăzi e ziua mea. În 2016, neșansa a adus în această sală o fracțiune politică ce nu a reușit decât să sublinieze ceea ce greșește cineva. Se greșește. La baza dumneavoastră stă un om pe care l-ați exclus. Am fost contemporan cu Nicușor Dan. Nu folosiți această ocazie să arătați din nou ce puteți. Aveți ocazia să mă schimbați. Am dreptul la ultimul cuvânt. Cu bune, cu rele, vreau să vă mulțumesc, chiar dacă sunt sau nu schimbat, rămân consilier PSD. Rămân același coleg, iar dacă voi rămâne viceprimar, vă garantez că nu mă voi schimba, pentru că nu pot. Nu am cu cine să discut”.

După vot, Aurelian Bădulescu a solicitat demisia lui Gabriel Mutu din funcția de președinte interimar al PSD București și organizarea, de urgență, a alegerilor în filiala PSD din Capitală.

În context trebuie amintit faptul că propunerea de demitere a viceprimarului Aurelian Bădulescu a întrunit doar 28 de voturi. Pentru ca Bădulescu să fie demis ar fi fost necesare 37 de voturi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.