Târg de mărțișor la Muzeul Satului!

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 26 februarie – 8 martie, Târgul „De Mărţişor, Târg … cu tâlc”.

„Ca în fiecare an, meşteri populari şi artişti plastici vor expune cele mai frumoase mărţişoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi”, se arată într-un comunicat al muzeului.

Târgul va fi deschis în perioada 26 februarie – 8 martie, de marţi până duminică, între orele 9:00- 17:00.

Vizitatorii Muzeului Satului vor avea posibilitatea pe 2 şi 3 martie să participe, între orele 11:00-12:30 şi 12:30-13:30, la un atelier de confecţionat mărţişoare susţinut de Magdalena Udrea.

Tradiţia Mărţişorului are o vechime considerabilă, originea sa fiind identificată în vremea traco-geţilor. Se spune că persoana care poartă un mărţişor este ferită de rele şi îi merge bine tot anul. Se poate purta la mână, la gât ori pe reverul hainei, fiind apreciat de toată lumea. Mai puţin ştiut este faptul că în unele părţi ale ţării mărţişoarele sunt oferite inclusiv bărbaţilor.

Din anul 2017, practicile culturale asociate zilei de 1 Martie sunt incluse în Patrimoniul mondial UNESCO, element împărţit cu Bulgaria, Macedonia şi Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.