Cântăreţul R. Kelly, eliberat pe cauţiune după ce a pledat nevinovat la acuzaţiile de agresiune sexuale

R. Kelly a fost eliberat dintr-o închisoare din Chicago, după ce a plătit o cauţiune în valoare de 100.000 de dolari. Luni, acesta pledase nevinovat în privinţa a zece capete de acuzare privind abuzuri sexuale comise împotriva a patru femei, dintre care trei erau minore la momentul producerii incidentelor.

Artistul nu a făcut declaraţii presei şi a fost escortat din închisoare de avocatul său. Pe numele său adevărat Robert Sylvester Kelly, rapperul în vârstă de 52 de ani a fost reţinut vineri seară, după ce s-a predat forţelor de ordine.

Următoarea audiere va avea loc la 22 martie.

Justiţia din Chicago a demarat o anchetă după difuzarea, la începutul lui ianuarie, pe postul de televiziune Lifetime, a documentarului ”Surviving R. Kelly”, care a atras după sine apariţia mai multor mărturii despre ”abuzuri sexuale, mentale şi fizice”, care ar fi fost săvârşite de cântăreţ.

Avocatul artistului, Steve Greenberg, a reafirmat în faţa persoanelor prezente la audiere că rapperul neagă acuzaţiile şi că susţine că ”nu a făcut nimic rău”.

Împotriva cântăreţului au fost formulate 10 capete de acuzare, fiecare pasibil de închisoare cuprinsă între trei şi şapte ani, care vizează agresiuni săvârşite în perioada 1998-2010 asupra celor patru victime prezumate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.