VIDEO: Cătălin Saizescu – ”Cred că arta trebuie să ajungă cu orice preț, oriunde”

Într-o dimineată de Oscar, orice comentariu legat de Gală se face la nivel profesionist. Astfel, invitatul matinalilor Răzvan Petre și Marius Stoica în ”Bună dimineața, București!” a fost regizorul Cătălin Saizescu. Despre premii și premianți, dar mai ales despre fanii filmelor și de ce a votat Academia așa, au vorbit deschis cei trei în studioul BFm.

”Speram să câștige Green Book. Cred că e politic faptul că a câștigat. Sunt niște subiecte politice care merită să fie scoase în față. Însă, de data asta, fiind un film foarte bun chiar merita să câștige. Mi-a făcut o deosebită plăcere să îl văd. Regizorul este unul care face filme ușoare, dar de data asta a tras un subiect câștigător. Viggo Mortensen e talentat, face un rol extraordinar.”

Despre Rami Malek, Cătălin Saizescu spune că are un rol compus bine. ”Nu pot să spun că Bohemian Rapsody e un film care m-a dat pe spate, dar ceea ce e fascinant acolo e că îți readuce aminte de muzica lui Queen. Spre deosebire, A Star is Born, deși e un remake, e mult mai bun.”

Dacă vrei să afli de ce crede Cătălin Saizescu că a revenit în forță musical-ul, care este povestea viitorului său film, cum își va alege actorii, ce filme recomandă regizorul, vezi VIDEO

Saizescu susține că muzica este parte din viața noastră și trebuie să fie parte din film. ”Îmi place mult muzica și cred că oamenii au nevoie de muzică pentru a empatiza cu personajele. Eu pregătesc un musical mai atipic. E o poveste din pușcărie și nu e Chicago. Încerc să merg cât mai mult pe real și să aduc o frântură din viața reală, puțin romanțată.”

Despre noua generație de actori, regizorul spune: ”Cred că avem o nouă generație de actori foarte talentați. Generația de Aur a fost și va rămâne, dar mereu apar noi figuri și nu e cazul să ne plângem. Întotdeauna povestea pe care le pui în scenă sau pe peliculă are mereu personaje din diverse paliere de vârstă, deci nu îi dai la o parte pe cei din garda veche. Se îmbină generațiile. Eu cred că e loc pentru toată lumea. Din păcate, când intri în realitate și vezi că sunt bisericuțe…. Consider că nu avem o industrie nici în cinematografie, nici pe partea muzicală. Soluția teatrului și filmului ar fi să iasă în afară și să facă bani acolo, ca și muzica noastră.”

Cătălin Saizescu prefer să vadă filmele la cinema. ”Este vorba de proiecție, de sunet. Cred că arta trebuie să ajungă cu orice preț, oriunde. Cred în educația oamenilor de la noi prin artă.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.