Noul viceprimar al Capitalei va ascuți creioane….?!

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, astăzi, că, în cazul în care actualul viceprimar general PSD al Municipiului București, Aurelian Bădulescu, va fi schimbat din funcție, noul viceprimar ar putea să nu primească niciun fel de atribuții.

„Nu știu dacă va ascuți creioane, dar anunț public că îmi rezerv dreptul de a nu-i delega niciun fel de atribuții noului viceprimar, dacă voi considera că are probleme de integritate”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul șef a explicat că primarul general este ales în mod direct de către bucureșteni, iar viceprimarul Capitalei este ales de către consilierii municipali, dar primește atribuții, prin delegare, de la primarul Capitalei.

Primarul general al Capitalei spune că o parte dintre consilierii municipali au convocat o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București pentru miercuri. Pe ordinea de zi a acestei ședințe se află două proiecte de hotărâre privind demiterea din funcție a lui Aurelian Bădulescu și, respectiv, alegerea unui alt viceprimar general al Capitalei. Este necesară o majoritate de  două treimi pentru demiterea actualului viceprimar și una de jumătate plus unul din numărul consilierilor municipali pentru alegerea unui nou viceprimar.

Conform Gabrielei Firea, schimbarea lui Bădulescu nu ar avea la bază motive administrative, ci motive politice, mai precis faptul că viceprimarul ar fi luat apărarea primarului general în fața șefului de partid, într-o intersecție televizată.

Consilierul municipal Cătălin Deaconescu spune că va vota bucuros pentru demiterea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar general al Capitalei. El susține, însă, că demiterea lui Bădulescu ar  constitui mai mult o problemă internă a majorității PSD-ALDE. „Alegerea unui alt viceprimar este o chestiune de negociere între grupurile politice. În funcție de candidații ce vor fi propuși, voi vedea dacă îl pot susține pe unul sau pe altul dintre ei”, a explicat Deaconescu.
 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.