Gabriela Firea: Nu vom tăia bani de la sănătate!

Edilul Capitalei Gabriela Firea a anunțat astăzi că, în ciuda faptului că bugetul Primăriei Municipiului București va pierde circa 150 de milioane de euro, nu se vor diminua investițiile în domeniul sănătății. Anul trecut, sănătatea a avut o alocare record, de 111 milioane de euro și în nici un caz nu vom tăia de la sănătate, a spus Firea.

Vor continua atât investițiile majore precum construcția Spitalului Metropolitan sau a Centrului Oncologic din curtea spitalului Victor Gomoiu, precum și cea a centrului de protoni terapie. Vor continua, de asemenea, programe foarte importante prin care Primăria Capitalei plătește analize care nu sunt decontate de către Casa de Sănătate sau testarea genetică a pacientelor cu cancer mamar în stadiu incipient.
Pentru acest din urmă program, au fost alocați 3,7 milioane de euro, care pot ajuta 1000 de pacienți. În prezent sunt 60 de beneficiari ai acestui program iar, atunci când concurs se vor epuiza, alocarea va fi suplimentată de către Municipalitate, a promis Gabriela Firea.

În același timp, primarul Capitalei a declarat că, în urma scandalurilor privind falșii medici, a dispus verificări în cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei. În urma verificărilor, a rezultat că nu există cazuri de tipul celor ale falșilor medici.
De asemenea, Gabriela Firea a mai declarat că insistă asupra dezinfecției din spitale, pentru a se combate infecțiile nozocomiale. Am insistat să nu se facă economii în ceea ce privește dezinfecția în spitale, a spus primarul general Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.