Un nou protest in Capitala!

Foto: hotnews.ro

UPDATE 22.00

Protestatarii din Piaţa Victoriei au aprins lanternele telefoanelor la ora 21.

Au strigat impotriva Guvernul si au suflat în vuvuzele, iar la câteva minute după acest moment oamenii au început să plece din zona manifestaţiei.

Un grup de protestatari a desfăşurat un steag uriaş al Uniunii Europene, care a fost plimbat prin mulţime, mai multe zeci de minute.

După ora 21,10 grupuri destul de mari de protestari au început să părăsească Piaţa Victoriei, îndreptându-se spre casă, unii dintre ei afirmând însă că vor reveni şi în zilele următoare pentru a protesta.

Oamenii au protestat in aceasta seara faţă de OUG nr.7/2019, prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei.

Protestatarii au scandat împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Unii dintre cei din piaţă au portavoci, steaguri şi câteva bannere de mari dimensiuni.

UPDATE 21.30

Incidente la protestul din Piata Victoriei!

Mai mulţi dintre protestatari au intrat într-un conflict cu membrii unei echipe de filmare ai postului Antena 3. Acestia au bruscat o echipă de operatori şi au încercat să tragă de o maşină de transmisiune.

Jandarmii au intervenit si au identificat câteva persoane care au avut comportament agresiv. Impotriva acestora vor fi luate măsurile legale au informat reprezentanţii Jandarmeriei Române.

La aceasta ora in Piata Victoriei sunt mii de oameni care protesteaza faţă de modificarea legilor Justiţiei.

In zona sunt impuse restrictii de circulatie, asadar, atentie daca sunteti in trafic! Jandarmeria Capitalei a anuntat ca protestul este ilegal. Institutia anunta ca pentru organizarea manifestației nu au fost respectate condițiile legii adunărilor publice în vigoare
Jandarmii au montat garduri de protecţie în jurul zonei din centrul Pieţei Victoriei.

UPDATE 21.00

Protestul din Piata Victoriei este ilegal – anunta Jandarmeria Capitalei.

Institutia anunta ca pentru organizarea manifestației nu au fost respectate condițiile legii adunărilor publice în vigoare și precizează că în spațiul public au apărut mai multe informații false referitor la numărul jandarmilor trimiși în zonă.

„Recomandăm participanților să respecte indicațiile și recomandările forțelor de ordine aflate în dispozitiv, iar pentru a nu exista nici un fel de evenimente negative, modul de manifestare trebuie să rămână unul pașnic și fără încălcarea normelor legale!”, mai arată Jandarmeria Capitalei.

Numărul participanţilor la protestul faţă de modificarea legilor Justiţiei, desfăşurat în Piaţa Victoriei, a ajuns la câteva mii, în zonă fiind impuse restricţii de trafic pe mai multe artere rutiere.

Oamenii au început să se strângă în piaţă încă înainte de ora 18, pentru a protesta faţă de OUG nr.7/2019, prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei.

După ce numărul protestatarilor a crescut, Brigada Rutieră a anunţat că au fost impuse restricţii şi devieri de trafic pe străzile adiacente Pieţei Victoria.

Jandarmii au montat garduri de protecţie în jurul zonei din centrul Pieţei Victoriei, unde s-au strâns participanţii la protest.

UPDATE 20.00

Aproximativ 10 mii de persoane s-au strans in Piata Victoriei.

UPDATE 19.30

Numarul protestatarilor a crescut! La aceasta ora, in Piata Victoriei, sunt cel putin 8 mii de oameni.

Proteste sunt si in tara. Aproximativ 4 mii de oameni protesteaza la Sibiu, 3 mii de oameni la Cluj-Napoca, o

Sursa foto: Facebook/Coruptia ucide

mie la Iași si alte cateva sute la Timișoara, Brașov, Oradea, Galați.

La aceasta ora in zona Piata Victoriei sunt restrictii de circulatie, respectiv pe Bulevardul Kiseleff si Iancu de Hunedoara.

 

STIRE INITIALA  Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, in aceasta seara, in Piata Victoriei.

Manifestația este îndreptată împotriva ultimei OUG care modifică legile justiției, ordonanță care i-a scos în stradă și pe magistrați.

Oamenii, nemulțumiți de modificările aduse legilor justiţiei, cer independenţa sistemului judiciar.

Au fost mobilizați foarte mulți jandarmi în Piața Victoriei.

Cu câteva ore înaintea manifestației, premierul Viorica Dăncilă a emis un comunicat prin care i-a chemat pe magistrați la discuții pe tema controversatei ordonanțe pe legile justiției.

„Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”, se spune în comunicatul Guvernului.

Sute de magistrați, judecători și procurori, au protestat vineri în București și în mai multe județe din țară.

În plus, mai multe Parchete și tribunale au anunțat că își vor suspenda activitatea începnd de luni, în semn de protest față de ordonanța guvernului care modifică legile justiției.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.