Exclusiv BucureștiFM: Falimentul RADET a fost amânat!

Arhiva

Lovitură de maestru a administratorului special al RADET, Alexandru Burghiu: anunțatul faliment al regiei de termoficare bucureștene a fost amânat sine die.

Deși în cadrul Comitetului Creditorilor RADET, întrunit astăzi, Electrocentrale București (ELCEN) și ANAF au cerut prorogarea termenului de exprimare a votului le Planul de reorganizare al RADET, acest plan a fost adoptat cu votul celorlalți creditori.

Cu toate acestea, calendarul trecerii serviciui de termoficare către o nouă companie municipală rămâne neschimbat, a declarat Alexandru Burghiu pentru București Fm.  Acest calendar presupune  înființarea, pe 26 februarie, cu votul a două treimi dintre consilierii municipali noii Companii Municipale „Termoenergetica” și trecerea contractelor și licențelor necesare pentru prestarea serviciului public de încălzire în sistem centralizat către noua companie, inclusiv delegarea serviciului public de către Consiliul General al Municipiului București.

De asemenea, va avea loc preluarea, în integralitate, a personalului RADET de către „Termoenergetica”, după cum declara Burghiu pentru București Fm.

Șeful de la RADET spune că votul de astăzi al creditorilor reprezintă o victorie deoarece înlătură spectrul falimentului iminent ce plana asupra regiei de termoficare.

În context, trebuie reamintit faptul că, pentru înfățișarea din 27 februarie, judecătorul sindic ceruse din partea Comitetului Creditorilor RADET un vot clar asupra planului de reorganizare al regiei de termoficare bucureștene. Orice vot în afara unuia pozitiv urma a fi considerat negativ, chiar dacă creditorii ar fi cerut prorogarea termenului.

1 COMENTARIU

  1. Inteleg ca primaria face si legi nu numai decizii ,e bine.Oricum cand un plan este aprobat fara aprobarea creditorilor care inseamna 99% din voturi, e bine.Ce a fost de 3 ani insolventa,in care adm judicar RADET a luat 1,2 milioane euro, sa vezi acum procese.Si uite asa populatia bucurestiului va avea vara caldura si iarna frig.Cam asta e situatia cand ,,capul plecat sabia nu-l taie,,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.